Admitere la Colegiul Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa

385
Admitere la Colegiul Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa - admitere-1622112052.jpg

Articole de la același autor

129 de candidați, din cele şase județe arondate centrului de examen de la colegiul militar constățean: Constanța, Galați, Tulcea, Brăila, Ialomița și Călărași, vor participa vineri, 28 mai, la etapa întâi a admiterii în Colegiul Național Militar „A. I. Cuza”.  
Proba de verificare durează trei ore, iar evaluarea lucrărilor se va face în prezenţa candidatului şi a doi martori dintre ceilalţi candidaţi. 
Testul grilă conține 30 de itemi: 10 pentru Limba şi literatura română, 10 pentru Matematică-Algebră şi 10 pentru Matematică-Geometrie. Pentru a fi declaraţi „ADMIS”, trebuie să obţină nota minimă 6.00. Ponderea notei la testul grilă este de 80% în calculul mediei finale de admitere. 
Comunicarea rezultatelor la testul grilă se va face, în aceeaşi zi, prin afişare la „Panoul Admiterii” şi prin postare pe site-ul colegiului, www.cmilaicuza.ro 
După finalizarea studiilor gimnaziale și susținerea examenului de Evaluare Națională, candidații declarați admiși la proba de verificare a cunoștințelor vor participa la a II-a etapă a admiterii – ierarhizarea și repartizarea în colegiile militare. Candidații vor fi repartizați, în funcție de media finală de admitere și opțiunea acestora, la unul dintre cele 5 licee militare din țară, iar rezultatele definitive vor fi cunoscute pe data de 9 iulie.
„Candidații și părinții acestora (sau tutorii legali) trebuie să se prezinte la colegiu în data de 27 mai, în intervalul orar 17.00 - 18.00, în vederea participării la instructajul oferit de comisia de admitere”, transmit reprezentanţii Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5847 secunde