Admitere computerizată la liceu. Unde vor învăța fruntașii județului

703
Admitere computerizată la liceu. Unde vor învăța fruntașii județului - fotofondadmiterecomputerizata1-1594403963.jpg

Articole de la același autor

Emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a au luat sfârșit vineri, la ora 14, când Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele repartizării computerizate pentru locurile de la licee. Viitorii liceeni și familiile lor au stat cu sufletul la gură până când au reușit să vadă unde au fost repartizați. Dar rezultatele au adus și surprize, anul acesta mediile de admitere fiind ceva mai mari decât în anii anteriori.

În județul Constanța, la repartizarea computerizată au fost înscriși 4.265 de elevi, din care 96 provin din alte județe, preponderent Tulcea, Călărași și Ialomița. În total, 4.033 de candidați au fost repartizați pe câte un loc la unitățile de învățământ liceale. 232 de elevi nu au fost repartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceștia vor putea să participe la următoarea etapă de admitere, alături de absolvenții care au fost repartizați, dar nu își vor depune dosarele la liceul unde au ajuns.

Elevii de 10 au ales, în mod evident, liceele de top. Candidatul de la Școala Gimnazială Poarta Albă cu media de admitere 10 a fost repartizat la Liceul Teoretic "Ovidius", în timp ce elevul de la Școala Gimnazială "George Enescu" din 23 August a optat pentru Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". Tot la "Mircea cel Bătrân" au fost repartizați și candidații cu media 10 de la Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național "Mihai Eminescu", Școala nr. 29 "Mihai Viteazul".

De altfel, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a adunat primele medii de admitere, în ierarhia județeană ocupând primele șapte locuri. 9.87 este ultima medie de intrare la specializarea Matematică - informatică bilingv engleză, 9.76 la Matematică - informatică și la Matematică - informatică bilingv germană, 9.70 - Științele Naturii, 9.69 - Științele naturii bilingv germane, 9.64 - Științele naturii bilingv franceză, și 9.61 la Științe sociale.

Se păstrează ierarhia liceelor

Următoarele cinci locuri în ordinea descrescătoare a ultimelor medii de admitere sunt ocupate de specializările Liceului Teoretic "Ovidius", cu 9.38 ultima medie de intrare în unitatea de învățământ. Pe locul al treilea se află Liceul Teoretic "Traian", cu ultima medie 9.38, la specializarea Matematică - informatică. Urmează Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia cu 9.36 ultima medie de intrare la specializarea Matematică - informatică. De asemenea, Liceul "Traian" se regăsește și pe locul al patrulea, în topul mediilor celor mai mari de admitere, cu 9.35 ultima medie la Matematică - informatică, 9.31 la Științe ale naturii și 9.27 la Filologie.

Colegiul "Mircea cel Bătrân", în topul național

La nivel național, anul acesta, județul Constanța mai are un singur liceu în primele 50 de specializări. Este vorba despre Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", care se află pe locul al patrulea, după Colegiul Național "Sfântul Sava" din București, Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din București și Colegiul Național "Frații Buzești" din Craiova, cu media 9.87 la specializarea Matematică - informatică bilingv engleză. Specializările de la CNMB se află și pe locurile 16, 17, 28, 31 și 39.



O șansă și pentru elevii mai slabi


La coada clasamentului județean, 110 elevi cu medii de admitere sub 5 au fost repartizați pe locuri din diferite licee tehnologice sau agricole. Astfel, doi candidați cu media de admitere 2.05 vor merge la școală de la toamnă la Liceul Tehnologic "Carsium" Cernavodă, un altul cu media 2.82 va studia la Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă, iar un candidat cu 3.01 va învăța la Liceul Agricol Poarta Albă.

În municipiul Constanța, s-a intrat cu 5,16 la Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca", cu 5.21 la Liceul Tehnologic "Pontica" și cu 5.31 la Liceul Tehnologic "Tomis".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6174 secunde