Acuze grave și demisii la Universitatea "Ovidius"

Vineri, 20 Ianuarie 2012, 21:33
4317
Alegerile pentru funcțiile de conducere la nivelul Universității "Ovidius" s-au transformat într-un scandal, iar prima etapă, cea a alegerii membrilor la nivelul consiliilor facultăților, s-a lăsat cu demisii în lanț și acuze grave la Facultatea de Istorie și Științe Politice.

Prodecanul și șefii celor două departamente au renunțat la posturile de conducere după ce în urma alegerilor la nivelul consiliului acestei facultăți nu au obținut suficiente voturi pentru a face parte din ele. Prodecanul conf. univ. dr. Mariana Cojoc susține că în spatele acestui scrutin este un joc murdar. "Au fost votați oameni care au transformat învățământul într-o afacere, asistenți și lectori fără titluri de doctori. Integritatea și moralitatea candidaților nu au contat deloc, ci mai degrabă interesele materiale. În viitoarea structura de conducere au intrat oameni care pot fi foarte ușor verificați. Este vorba de Stoica Lascu, care are dosar deja public la CNSAS de colaborator cu securitatea și despre care se știe încă din 2006, când s-a descoperit că numele sau de cod era cel al fiului său mai mare. Au intrat în structura de decizie a consiliului oameni care vând lucrări de licență, care vând și cumpără educație în România, introducând astfel universitatea într-un circuit mafiot. Noi nu ne-am îmbogățit din actul educațional și poate că și acest lucru a deranjat". Conf. univ. dr. Mariana Cojoc a mai declarat pentru "Cuget liber" că în curând va face dezvăluiri legate și de alte cadre universitare, inclusiv despre decanul Daniel Flaut.

De asemenea, mai spune că cei care au fost aleși s-au luptat să pună mâna pe bugetul facultății și chiar al universității și că toate tensiunile au început în momentul în care și-a dezvăluit apartenența politică, respectiv de membru PSD.

Alături de prodecan și-au înregistrat demisiile și șeful departamentului de istorie lect.univ.dr Adriana Câtea, dar și cel de la Științe Politice, lect.univ.dr. Răzvan Pantelimon. Toți trei au renunțat și la funcția de membru de consiliu.

La Facultatea de Arte, reprezentantul studenților Alexandru Neș spune că unora dintre ei nu li s-a comunicat ora până la care își puteau depune dosarul, fapt care a dus la pierderea dreptului de a candida și dorește anularea alegerilor.


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.1456 secunde