ACUZAȚII DE ȘANTAJ LA UNIVERSITATEA "ANDREI ȘAGUNA" / Instituția de învățământ explică ce s-a întâmplat, de fapt

1098
ACUZAȚII DE ȘANTAJ LA UNIVERSITATEA

Articole de la același autor

Universitatea "Andrei Șaguna" (UAȘ) respinge acuzațiile de șantaj care au fost aduse în mod public Președintelui, Profesor universitar dr. Aurel Papari. În fapt, a fost vorba de o provocare, ce reiese evident dintr-o simplă relatare a faptelor incriminate, după cum precizează instituția printr-un comunicat de presă.

Citește și Președintele Universității "Andrei Șaguna", AUREL PAPARI, REȚINUT DE POLIȚIȘTI, în urma unui flagrant



"Potrivit unei practici curente a Universității "Andrei Șaguna", de încurajare a absolvenților Facultății de Psihosociologie în practicarea meseriei pentru care dobândesc competențe în timpul studiilor, acestora le sunt puse la dispoziție, prin contracte de închiriere, spații adecvate în care să poată desfășura activități de consiliere. Aceste spații se află vizavi de sediul universității și le sunt puse la dispoziție contra unei sume modice de 100 de lei pe lună. Este evident că alternativa de a-și găsi singuri spații pentru practicarea meseriei este mult mai costisitoare.

Una dintre absolventele care au încheiat contracte de acest fel, în același timp studentă la master la UAȘ, a văzut în această oportunitate, ce i-a fost oferită generos de universitate, un prilej de a face o speculație. Astfel, a subînchiriat, în mai multe ocazii, spațiul respectiv, unei firme, pentru cursuri (plătite) de formare, fapt ce încălca prevederile exprese ale contractului încheiat cu universitatea. De aceea, ca urmare a constatării acestor abateri, în luna mai, masteranda, recunoscând încălcarea contractului și prejudiciul adus, a acceptat să plătească suplimentar suma de 500 lei pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare de funcționare, în repetate rânduri, a spațiului, cu încălcarea, cu bună știință a condițiilor contractuale.

Dacă Universitatea "Andrei Șaguna" ar fi avut intenția de a face profit de pe urma acestor spații, și nu de a da o șansă absolvenților săi de a pătrunde pe piața muncii, în domeniul lor de competență, este evident că le-ar fi putut închiria cu sume mai mari de 100 lei pe lună", precizează instituția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5854 secunde