Actrița Ileana Ploscaru- 90 de ani de viață, 70 de ani de la primul său rol

566
Actrița Ileana Ploscaru- 90 de ani de viață, 70 de ani de la primul său rol - ploscaru-1611918614.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 31 ianuarie, doamna Ileana Ploscaru, una dintre cele mai talentate și prodigioase artiste care au jucat pe scena constănțeană
împlinește 90 de ani. Reprezentanții Teatrului de Stat Constanța spun că în data de 24 februarie 2021, ea împlinește, totodată, 70 de ani de la primul său rol, pe scena Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, în spectacolul „Fântâna turmelor” de Lope de Vega, în regia lui Ion Dinescu. 
La data de 12 noiembrie 2021, distinsa actriță împlinește 60 de ani de la debutul pe scena Teatrului de Stat Constanța, în spectacolul „Zări necuprinse” de Nikolai Virta, în regia lui Constantin Dinischiotu.
Cele mai recente spectacole în care Ileana Ploscaru a jucat la Teatrul de Stat Constanța sunt „Bătrâna și hoțul” de Viorel Savin, regia: Iulian Enache, „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu, regia: Cristian Șofron, „Trei surori” de A.P. Cehov, regia: Dominic Dembinski și „Scaiul” de Georges Feydeau, regia: Ion Lucian. 
După o viață petrecută pe scenă, după numeroase roluri în care și-a demonstrat talentul, profesionalismul, generozitatea, după numeroase premii, în anul 2016 a devenit Cetățean de onoare al municipiului Constanța, iar în 2018 i-a fost decernat titlul de Cetățean de onoare al Județului Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0258 secunde