Actorii Teatrului de Stat vă invită la nuntă

333
Actorii Teatrului de Stat vă invită la nuntă - actoriivainvita2-1549641467.jpg

Articole de la același autor

Spectacolele "Paliativ" și "Nunta lui Figaro" se vor juca în acest weekend, pe scena Teatrului de Stat din Constanța (TSC). Primul dintre acestea este programat pentru ziua de sâmbătă, 9 februarie, de la ora 19.00. "Paliativ" este un spectacol din dramaturgia contemporană românească, nerecomandat publicului sub 16 ani. În această piesă, dramaturgul Radu Popescu aduce în atenția publicului spitalul, o lume pe care o cunoaște din interior, pentru că el însuși a fost medic chirurg înainte de a se dedica teatrului. Așa că, majoritatea personajelor sunt doctori, oameni ca noi, care, printre multele operații efectuate pe trupurile altora, au suferit și ei deformări ale creierelor și sufletelor. Spre exemplu, unii privesc oamenii de pe masa de operație ca pe niște obiecte, părându-li-se normală și salutară percepția.

În alții, însă, puterea de viață și de moarte asupra oamenilor a declanșat nebunia de a se crede Dumnezeu. Ei modelează sistemul după chipul și asemănarea lor și îl fac să funcționeze mai departe, neclintit în fața oricărei tragedii. Ei reprezintă modelele de succes și lecturile obligatorii pentru generațiile următoare, făcând din ideea de schimbare un ideal și o utopie. Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia de Lăcrămioara Dumitrașcu. Din distribuție fac parte: Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ștefan.

Duminică, 10 februarie, de la aceeași oră sunteți invitați la "Nunta lui Figaro". De data aceasta, Tani Ștefu joacă rolul lui Figaro, iar Bogdan Caragea este Contele Almaviva. Dincolo de confruntarea dintre cele două personaje aflate în prim plan, spectatorii îi vor aplauda pe Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu.

Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia de Gabriela Nicolaescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2593 secunde