Actorii Teatrului "Căluțul de Mare" joacă în piațeta "Perla"

240
Actorii Teatrului

Articole de la același autor

Pentru că Teatrul de Tineret și Copii "Căluțul de Mare" este în continuare închis, actorii s-au gândit cum să-i amuze pe cei mici. Așa le-a venit ideea de a organiza, începând cu data de 25 iulie, în piațeta "Perla", o serie de spectacole.

Primul dintre acestea este "Capra cu trei iezi", în regia lui Gabriel Apostol. Scenariul este semnat de Cristian Pepino, scenografia, de Daniela Drăgulescu, iar muzica, de Dan Bălan.

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani și durează 55 de minute. Spectacolul "Capra cu trei iezi" nu lasă deloc un gust amar, așa cum se întâmplă citind povestea lui Ion Creangă. Gabriel Apostol, semnatar al regiei spectacolului inspirat din povestea lui Creangă, reușește să creeze un spectacol de vioiciune, cânt, dans și umor.

Ca urmare, susțin reprezentanții teatrului, morala poveștii este clară: "După faptă, și răsplată". Aici, iezii neascultători și obraznici sunt păcăliți și înghițiți de crudul, perfidul și lacomul lup, iar maleficul lup este pedepsit și aruncat în foc de înțeleapta și iubitoarea mamă capră, ajutată de iedul ei cel mic, harnic și cuminte.

Finalul spectacolului îi aduce la viață pe iezi, dar și pe găinile înghițite de lup, spre încântarea și bucuria tuturor spectatorilor care părăsesc sala de spectacol încântați că răul a fost pedepsit, iar tristețea și suferința sunt dominate de vioiciune. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3504 secunde