Actorii îl aduc pe scenă pe "Dumnezeul răzbunării"

215
Actorii îl aduc pe scenă pe

Articole de la același autor

Penultima zi din cadrul Festivalului Internațional de Teatru "Miturile Cetății" începe, astăzi, la ora 11.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu lansarea revistei "Scena.ro" și continuă, la ora 17.00, cu "Decalogul după Hess", piesă ce se va ține la Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare". 


Seara culturală continuă, la ora 19.00, la Teatrul de Stat, cu "Uluitoarele numere de singurătate ale lui Edward Gant", în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu. Pe scenă, vor evolua actorii Teatrului "Fani Tardini" din Galați. Apoi, de la ora 19.30 la ora 20.30, trupa "Famous Art" vă invită în piața "Ovidiu", la "Ruinele romane", la un nou spectacol stradal, urmând ca, de la ora 21.30, să aibă loc spectacolul "Dumnezeul răzbunării", în interpretarea actorilor Teatrului Evreiesc de Stat din București. 


Evreu evlavios ortodox, Ieikl își câștigă existența practicând o profesie extrem de neortodoxă, el fiind proprietar de bordel. Vinovăția și căința răsună neîncetat în inima lui, dar încearcă să devină respectabil cumpărând o viață morală mai bună: plătește scrierea unei Tore și vrea să-și căsătorească fiica cu un student la Ieșiva. 


Aparent o piesă scandaloasă, această creație dramatică reprezentativă a lui Shalom Ash este, de fapt, o piesă morală cu impact contemporan, prin încercarea de a dobândi iertarea și de a accede la starea de grație. Sub bagheta regizorală a lui Alexander Hausvater, lupta pentru ispășirea păcatelor funcționează azi ca o reflecție - avertisment asupra consecințelor dizolvării idealurilor spirituale ale societății actuale dominate de corupție și falsitate, la fel ca lumea aflată în colaps total din Dumnezeul răzbunării. 


Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
Stire din Cultură-Educație : Festival Interetnic, la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.5404 secunde