Actorii de la "Căluțul de Mare" vă invită la "Căsătoria" lui Gogol

195
Actorii de la

Articole recomandate

Vineri, 15 mai, de la ora 18.00, puteți lua parte la unirea a două suflete, evidențiată prin "Căsătoria" lui N. V. Gogol, un spectacol dedicat copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Ca și până acum, acesta va putea fi vizionat pe pagina de Facebook a Teatrului pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare". Regia artistică este semnată de Vasile Gherghilescu, iar scenografia de Mihai Constantin Ranin. Distribuția este formată din Daniel Minciună, Grațian Prisăcariu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru, Emanuel Cristoiu, Tiberiu Roșu, Daniela Vlad, Andrei Stroescu, Ion Ciolan, Lică Gherghilescu, Claudia Brădescu.

Spectacolul "Căsătoria" prezintă, în viziunea maestrului Lică Gherghilescu, povestea lui Ivan Kuzmici Podkoliosin, funcționar în Rusia țaristă, un burlac cu aere de nobil, dar îndărătnic și mai ales, leneș, care consideră căsătoria o obligație: "Uite, dacă stai și chibzuiești așa, singur, în clipele de răgaz, vezi că tot trebuie să te căsătorești, la urma urmei. Ce să faci? Trăiești, trăiești și până la sfârșit ți se urăște. Iar intrăm în post și eu tot holtei am rămas!".

Ca urmare, spectatorii vor fi amuzați de încercările stângace și pline de umor ale Agafiei Tihonovna de a-și găsi alesul, de pețitoarea cea destoinică care laudă pe oricine nu își găsește pereche, de acțiunile pretendenților mai mult sau mai puțin potriviți pentru o fiică de negustor din breasla a treia, care fac tot posibilul să o convingă pe "bomboana de fată, albă ca laptele și rumenă ca un bujor" de calitățile lor. În același timp, piesa o aduce în prim-plan și pe mătușa Arina, care vrea să își mărite nepoata cu un negustor, urmată de năstrușnicul Kucikariov, care le va stârni râsul tuturor prin ambiția de a-și însura prietenul, cu orice preț.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4285 secunde