Actorii constănţeni, prezenţi la Gala Premiilor Uniter, în această seară

320
Actorii constănţeni, prezenţi la Gala Premiilor Uniter, în această seară - ileanaploscaru2-1626694395.jpg

Articole de la același autor

În această seară, Gala Premiilor Uniter - sărbătoarea Teatrului românesc - are loc pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din București, începând cu ora 21.00. Doamna Ileana Ploscaru, marea actriță a teatrului constănțean, va fi distinsă cu "Premiul pentru întreaga activitate". Anul acesta doamna Ploscaru a împlinit 90 de ani de viață, 70 de ani de teatru si 60 de ani de când joacă la Constanța.

Ea este, fără dubii, un rafinat om de teatru, distinsă şi puternică personalitate artistică, ce aparţine nobilei familii a actorilor plămadă, din care sunt făcute visele, după cum susţine teatrologul Anaid Tavitian. De-a lungul timpului, actriţa a interpretat o mulţime de roluri, ce au rămas în memoria publicului şi, în acelaşi timp, ea a fost un exemplu pentru colegii de breaslă. Spectacolul său de debut este „Zări necuprinse” de Nikolai Virta, în regia lui Constantin Dinischiotu.

Cele mai recente spectacole în care Ileana Ploscaru a jucat la Teatrul de Stat Constanța sunt „Bătrâna și hoțul”, „Titanic Vals”, „Trei surori” și „Scaiul”. Mai mult decât atât, după o viață petrecută pe scenă, după numeroase roluri în care și-a demonstrat talentul, profesionalismul, generozitatea, după numeroase premii, în anul 2016 a devenit cetățean de onoare al municipiului Constanța, iar în 2018 i-a fost decernat titlul de Cetățean de onoare al Județului Constanța. 



De asemenea, Teatrul de Stat Constanţa are încă două nominalizări, primele după 1994. Regizoarea Diana Mititelu a fost nominalizată la secțiunea „Debut” pentru regia spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya. Totodată, actrița Cătălina Mihai a fost nominalizată la secțiunea „Cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru rolul „Speed” din spectacolul „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2889 secunde