Activitatea școlilor și liceelor, bulversată de coronavirus. Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Ministerului Educației

15245
Activitatea școlilor și liceelor, bulversată de coronavirus. Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Ministerului Educației - minister-1582564873.jpg

Articole recomandate

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a trimis o adresă către inspectoratele școlare județene prin care solicită limitarea, suspendarea sau anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate și limitarea la maximum sau suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare.

Demersul MEC este făcut în contextul evoluției situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționărilor Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu "diverse virusuri".

"Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ următoarele măsuri: limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național)", se arată într-un comunicat de presă al MEC, consultat de Agerpres.

Ministerul recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii "Școala altfel" să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4949 secunde