Acord de colaborare româno-azer, la Universitatea "Ovidius"

Duminică, 27 Noiembrie 2011
422

Articole de la acelaşi autor

În cadrul programului de manifestări care au marcat aniversarea a 60 de ani de activitate a Universității Tehnice din Azerbaidjan (AzTU), a fost semnat acordul de colaborare dintre AzTU și Universitatea "Ovidius" din Constanța, în vederea dezvoltării unui program în domeniul surselor energetice regenerabile.

La eveniment, au participat rectori de universități, miniștri, directori de agenții, cadre didactice, studenți și absolvenți ai AzTU. Universitatea "Ovidius" a fost reprezentată de prof. dr. ing. Eden Mamut.

Rectorul Universității Tehnice din Azerbaidjan, prof. Havar Amir Oglu Mammadov, a evocat colaborarea pe care instituția pe care o conduce o dezvoltă cu Universitatea "Ovidius", încă din 1998, și proiectele în care au colaborat cu cadre didactice din Constanța. Din partea ambasadei României în Azerbaidjan, a fost prezent Alexandru Sâmbeteanu, care a subliniat sprijinul pe care Ambasada României în Azerbaidjan îl va asigura pentru materializarea acestei colaborări.

Astfel, Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța va deschide un centru pentru surse energetice regenerabile la AzTU, care va funcționa ca o filială a Institutului, derulând activități de colaborare în domeniul programelor de masterat și doctorat, precum și proiecte de cercetare științifică, studii de documentare și activități de consultanță pentru implementarea de proiecte în acest domeniu.

Studenții din Baku au participat vineri, 25 noiembrie, la e-conferința cu tema "Eficiența energetică" din cadrul seriei Colocviilor INSAE. De asemenea, au fost inițiate studiile în vederea realizării unui proiect pilot de stație de biogaz în Azerbaidjan, plecând de la experiența acumulată de colectivul constănțean. 


Articole din aceeaşi secţiune

Luni, 28 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Concert de colinde la Casa de Cultură
Pagina a fost generata in 1.2739 secunde