Prof. Horațiu Alexandrescu:

"Acest premiu este o recunoaștere a valorii Școlii muzicale constănțene"

315

Articole de la același autor

Profesorul constănțean Horațiu Alexandrescu s-a numărat, zilele trecute, printre personalitățile din muzică premiate în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Concursului Național de Muzică Bisericească "Lăudați pe Domnul!". 


Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: "Interpretare" și "Compoziție muzicală", unde au concurat compozitori de muzică bisericească din întreaga țară. 


Dirijorul Horațiu Alexandrescu a obțint premiul al III-lea la categoria "Compoziție muzicală". Compozitorul este profesor asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Sf. Apostol Andrei" din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. 


Artistul a declarat că acest premiu este o recunoaștere a valorii școlii muzicale constănțene, a cărei tradiție de-pășește 150 de ani de atestare documentare. "Aș spune că nu este o recunoaștere, ci o confirmare va-lorică," a subliniat Alexandrescu. 


Printre proiectele compo-zitorului, se află un aranjament contemporan al oratoriului de Paște al lui Paul Constanti-nescu, precum și două mari lucrări vocal simfonice și de operă. Este vorba de opera Antim, întrucât anul viitor se împlinesc 300 de ani de la martirizarea de către turci a lui Antim Ivireanu, metropolitul Țării Românești în timpul lui Constantin Brâncoveanu, al cărui destin l-a împărtășit, precum și o frescă vocal simfonică consacrată Sfinților martiri dobrogeni din perioada primară a creștinismului. 


"Mi-am propus să dau culturii românești un letopiseț muzical al creștinismului din Dobrogea și din zonele vecine", a mai spus Horațiu Alexandrescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2721 secunde