Academicianul Florin Constantiniu s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Duminică, 15 Aprilie 2012, 10:44
227
Florin Constantiniu a fost un istoric român, membru corespondent (din 1999) al Academiei Române. În anul 2006 a fost ales membru titular al Academiei Române. A fost cercetător științific principal la Institutul de Istorie "Nicolae Iorga". A fost distins cu premiul Nicolae Bălcescu al Academiei Române în 1972.

Academicianul Florin Constantiniu este unul dintre cei mai importanți istorici ai zilelor noastre. A publicat studii despre diferite perioade ale istoriei și a abordat diverse direcții de cercetare. Este cunoscut, în special , ca autor al cărții "O istorie sinceră a poporului român."

Academicianul Răzvan Theodorescu spune că Florin Constantiniu a fost cel mai strălucit istoric al României contemporane. 'După opinia mea, Florin Constantiniu era cel mai strălucit istoric al acestui ceas în România', a declarat Theodorescu pentru Agerpres, adăugând că Florin Constantiniu 'era un om de mare caracter și un intelectual absolut remarcabil'.

Cuvinte de regret la moartea istoricului Florin Constantiniu au exprimat și academicianul Ionel Haiduc, președintele Academiei Române și academicianul Dan Berindei, vicepreședinte al prestigiosului for, care au deplâns pierderea grea pe care o suferă nu doar academia ci și întreaga cultură românească.

Potrivit lui Răzvan Theodorescu, Florin Constantiniu va fi înmormântat, cel mai probabil, luni, la cimitirul Ghencea.


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.0289 secunde