Academician din Chișinău, Doctor Honorius Causa, la "Ovidius"

198
Academician din Chișinău, Doctor Honorius Causa, la

Articole de la același autor

Astăzi, în Sala Senatului, la propunerea Facultății de medicină, conducerea Universității "Ovidius" acordă titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Eva Gudumac, pentru meritele sale deosebite în dezvoltarea Chirurgiei pediatrice din Republica Moldova și România. 


Doctor în științe medicale, profesor universitar, academician, Eva Gudumac este șef de catedră Chirurgie, Ortopedie, Traumatologie, Anesteziologie și Reanimație Pediatrică, din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu", director coordonator al Centrului Național științifico-practic de Chirurgie Pediatrică "Academician Natalia Gheorghiu". 


Prof. univ. dr. Eva Gudumac este o personalitate marcantă a comunității academice din Republica Moldova, cu contribuții recunoscute la nivel interna-țional. Relațiile chirurgiei pediatrice dintre Republica Moldova și România s-au întemeiat înainte de 1989, datorită prieteniei și colaborării dintre prof. Gudumac și regretatul academician Alexandru Pesamosca. În timp, aceste relații s-au consolidat, existând un permanent schimb de experiență între medici și cadre didactice din Constanța și Chișinău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde