Academia Navală "Mircea cel Bătrân" împlinește 140 de ani de la înființare!

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012, 16:58
315
Academia Navală "Mircea cel Bătrân" se află la cea de-a 140-a aniversare, prilej cu care președintele României, Traian Băsescu, a transmis un mesaj de felicitare.


Președintele Traian Băsescu îi felicită pe profesorii și absolvenții acestei instituții de învățământ pentru că "au asigurat continuitatea unei tradiții de care România este mândră și au contribuit la formarea unei elite și a unor modele umane demne de urmat", transmite Agerpres.


De asemenea, președintele a ținut să sublinieze că statutul de țară riverană la Marea Neagră a impus României necesitatea de a avea o flotă puternică și o școală de marină capabilă să pregătească ofițeri de elită. 


"Marina română a reprezentat, de la începuturile sale, o instituție centrală pentru construcția unei Românii moderne, dornice să răspundă exigențelor progresului. Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este simbolul unei tradiții care îi leagă pe fondatorii acestei prestigioase instituții de cei care vor duce mai departe excelența școlii de marină din România. Este un simbol al statorniciei, dăinuirii și deopotrivă al actualității" informează aceeași sursă. 
Pagina a fost generata in 0.3742 secunde