ABC-ul carierei. Liceenii, interesați să se orienteze în carieră

179

Articole de la același autor

Peste 1.000 de elevi din județul Constanța au participat, în luna octombrie, la Caravana "ABC-ul carierei". Evenimentul, ajuns la cea de-a doua ediție, a fost organizat de Asociația Elevilor din Constanța, sub sloganul "Te ajutăm să îți conturezi viitorul!".


Liceenii din Constanța și alte șapte localități din județ au avut astfel ocazia să discute direct cu personalități din diverse domenii de activitate, care le-au vorbit despre profesia lor, despre traseul în carieră și le-au răspuns tuturor întrebărilor și curiozităților. De la ingineri, ziariști, avocați, actori, dar și antreprenori și agenți de poliție, tinerii au aflat cum poți porni propriul drum, de ce este nevoie atunci când alegi să intri într-un anumit domeniu, dar, mai ales, că trebuie să fie serioși și să muncească pentru a reuși.


"ABC-ul carierei a pornit anul trecut din dorința noastră de a oferi elevilor o alternativă la lipsa programelor de orientare profesională și în carieră, care ar trebui să aibă loc la nivelul unităților de învățământ, dar care, din păcate, există mai mult pe hârtie. Specificul acestui proiect drag mie este că noi, alături de speakeri, mergem în comunitățile locale din județ, unde rar se întâmplă să aibă loc astfel de acțiuni. De asemenea, pentru AEC acest proiect este extrem de util, deoarece ne oferă posibilitatea să luăm pulsul învățământului la firul ierbii, în întreg județul. Modul pozitiv în care elevii au primit caravana este pentru noi o bucurie și în același timp o provocare, obligându-ne să continuăm și să venim cu idei inovatoare, care să îmbunătățească conceptul proiectului. În acest moment, la nivelul asociației analizăm cum putem crește periodicitatea acestui tip de activități, astfel încât un număr mai mare de elevi să aibă posibilitatea de a beneficia", precizează Constantin - Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5606 secunde