A VI-a ediţie a Concursului Plurilingvistic Judeţean „Creo-Creare”

191
A VI-a ediţie a Concursului Plurilingvistic Judeţean „Creo-Creare” - ziualimbii-1632824753.jpg
Ziua Europeană a Limbilor Moderne, celebrată în fiecare an pe 26 septembrie, a ajuns, anul acesta, la a 20-a aniversare.

Profesorii și elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” realizează diverse activităţi menite să crească nivelul de conștientizare a importanţei învăţării mai multor limbi străine într-o Europă plurilingvistică tot mai dinamică.

În acest context, în perioada 1 martie – 26 septembrie, s-a desfășurat, online, a VI-a ediţie a Concursului Plurilingvistic Judeţean „Creo-Creare” al cărui scop general  este promovarea creativităţii și a inteligenţei sinestezice. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: dezvoltarea abilităţilor de lucru ȋn echipă; crearea unui cadru propice pentru comunicare în limbă străină; facilitarea accesului la cultura și civilizația europeană în mediul online.

Concursul se desfășoară pe echipe formate din 3-5 membri care realizează, pornind de la o temă dată, un proiect alcătuit dintr-un text: poezie/proză scurtă/scenariu/eseu într-o limbă străină (engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, spaniolă, rusă şi turcă) și, la alegere, un desen/o partitură;  produsul finit este un afiș format A 3 sau o partitură format A 3, la care este anexat textul tehnoredactat  în limba străină aleasă.

Tema de anul acesta a fost: „Cuvintele sunt imaginea sufletului” (Goethe)

Concursul se adresează elevilor din clasele V- XII, de la filiera teoretică, precum și de la cea tehnologică, iar anul acesta au trimis lucrări 152 de elevi, dintre care 85 s-au calificat pentru etapa finală a jurizării. De asemenea, 15 profesori au fost implicaţi în coordonarea echipelor participante la concurs.

Organizatorii sunt Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, echipa fiind formată din prof. dr. Vasile Nicoară, directorul instituţiei, prof. Andaluzia Arif și prof.dr. Luminiţa Radu, având drept partener Fundaţia „Alumni”.

Rezultatul a fost mai mare decât cel așteptat în condițiile pandemice actuale, iar participanții de la școli importante din județ. Materialele vor constitui material de lucru pentru revistele în limbi străine ale Colegiului („Hello”, limba engleză; „Misch-Masch”, limba germană).

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.246 secunde