€ 4.6975
£ 5.3305
$ 4.1192

A sunat clopoțelul! Comunicarea cu elevii și familiile lor, esențială

Ştire online publicată Miercuri, 12 Septembrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Ziua de 10 septembrie a însemnat începutul unui nou an școlar pentru elevii constănțeni, o zi în care, într-o atmosferă de sărbătoare, desăvârșită cu zâmbete și multe emoții, a sunat, din nou, clopoțelul.

La Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia, directorul instituției, prof. Simona Dănilă, i-a sfătuit pe elevi să fie responsabili în tot ceea ce vor face, să fie receptivi și deschiși, deoarece volumul de cunoștințe, aptitudini și valori obținut în perioada școlii îi va ajuta toată viața.

Ca la fiecare inaugurare de an școlar, nu a lipsit nici momentul artistic, pregătit de elevii claselor I-VIII și coordonat de prof. Tatiana Penelea, care a adus un plus de energie și voie bună în rândul participanților și a reprezentat, în același timp, o modalitate inedită de a face cunoscute cadrele didactice ale școlii.

★ ★ ★

Și elevii Școlii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța au fost puși în fața unui nou început. Tocmai de aceea, cadrele didactice din această instituție consideră că cheia succesului unui bun profesor sau diriginte stă și în buna comunicare cu elevii și cu familiile lor.

„Numai împreună putem depăși provocările vremurilor în care trăim. După 20 de ani de învățământ, pot afirma că reușita unui elev nu se bazează doar pe educația furnizată de profesori, ci și pe susținerea emoțională oferită de familie, care asigură motivația învățării și, din aproape în aproape, reușita: în viață, nu doar la școală”, ne-a declarat Mirela Roșioru, profesor de istorie.

★ ★ ★

Vacanța s-a terminat și pentru elevii Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia. Aici, festivitatea de deschidere a noului an școlar s-a făcut pe ritmuri moderne, după care elevii au format careul. Cei mari și-au ocupat locurile deja știute, pe când bobocii au pășit cu sfială îndrumați de diriginți.

Potrivit directorului Carmen Bratu, în clase, aceștia au găsit bănci noi. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2129 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1593 vizite, 0 comentarii Horoscop
Economie
luni, 14 ianuarie Foto : Afacerea „corveta multifuncțională“  - un scandal cât Marea Neagră 1225 vizite, 0 comentarii Afacerea „corveta multifuncțională“ - un scandal cât Marea Neagră
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7818 secunde