A șasea ediție a Festivalului-concurs național „DIVERSITAS"

342
A șasea ediție a Festivalului-concurs național „DIVERSITAS
Dacă anul trecut, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, Școala Gimnazială „George Enescu“ din Năvodari s-a aflat în imposibilitatea de a mai fi gazda uneia dintre cele mai îndrăgite competiții interșcolare, iată că, începând de mâine, reia tradiția și organizează cea de-a șasea ediție a Festivalului-Concursul Național „DIVERSITAS", dar adaptat vremurilor pe care le traversăm, adică în mediul online.

Coordonatorii acestei ediții speciale sunt prof. Camelia Oprea, prof. Nina Nicolau, prof. înv. primar Leila Ali, prof. Monica Urdea.

Festivalul are drept scop promovarea dialogului intercultural, a respectului pentru diferențe, după cum ne-a informat prof. Manuela Butuman, directorul școlii năvodărene. „Dacă lumea ar fi la fel, ar fi ca un tablou pictat doar în gri, fără nuanțele care o fac specială. Diversitatea este o bogăție și, ca atare, trebuie protejată!”.



Această ediție nu va găzdui competiția tradițională, ci va avea loc sub forma unui program de activități livrat online, dedicat elevilor și cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Secțiunile concursului sunt:

·        Secțiunea I, care se adresează copiilor între 6 și 14 ani: Arte vizuale – participare online/ indirectă (subsecțiuni: I.1. Artă decorativă și I.2. Dialog intercultural),

·        Secțiunea a II-a se adresează elevilor între 6 și 18 ani: Culturi și civilizații – participare online (subsecțiuni: II.1. Soliști vocali și II.2. Instrumentiști)

·        Secțiunea a III-a, care se adresează elevilor între 13 și 18 ani: Simpozion -participare on-line/ indirectă (subsecțiuni: III.1. Sărbători la noi acasă - concurs pentru elevii de  gimnaziu și liceu și III.2. Bune practici privind educația interculturală - cadre didactice).

Dacă la prima ediție, în 2015, erau așteptați să participe 600 elevi și 50 cadre didactice de la unitățile de învățământ din județul Constanța, în palmaresul festivalului ediția a III-a avea să adune aproximativ 350 de elevi și 75 de profesori de la unități de învățământ din 15 județe ale țării: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Călărași, Dolj, Gorj, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova și Teleorman. 

Fotografia ce ilustrează articolul este de la ediția din 2019, când sute de copii constănțeni și din țară au urcat pe scena Casei de cultură din Năvodari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5117 secunde