La Universitatea "Ovidius"

A șasea ediție a Conferinței internaționale a tinerilor matematicieni

566

Articole recomandate

Facultatea de Matematică și informatică a Universității "Ovidius" din Constanța, în colaborare cu Institutul de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române, Societatea de Științe Matematice din România - filiala Constanța și Universitatea din Wisconsin - Madison, organizează, începând de astăzi și până pe 22 mai, a VI-a ediție a "Workshop for Young Researchers in Mathematics", dedicată celei de-a 150-a aniversări a Academiei Române.

În cadrul manifestării științifice, își vor expune ultimele rezultate ale cercetărilor participanți din domenii precum: algebră, geometrie, topologie, geometrie algebrică, analiză, ecuații cu derivate parțiale și matematici aplicate. Tinerii cercetători fac parte din elita matematică națională și internațională, fiind foști medaliați ai balcaniadelor și olimpiadelor naționale și internaționale de profil. Școliți la universități din toată lumea, aceștia au efectuat stadii de cercetare în instituții de învățământ superior prestigioase: Princeton University, Harvard University, Massachusetts Institute of Technology, Wisconsin - Medison University, École Normale Supérieure, Katholieke Universiteit Leuven, au accesat și au obținut prin concurs granturi de cercetare, burse doctorale și post-doctorale, atât în țară, cât și în străinătate.

În acest an, workshop-ul dedică împlinirii a 150 de ani de la înființarea Academiei Române și o sesiune specială de algebră, geometrie și topologie, ce se va desfășura între 19-20 mai.

"Am început organizarea acestui workshop acum șase ani, avându-i alături pe colegii de la Institutul de Matematică al Academiei Române, din dorința de a arăta că și în România se pot face lucruri de calitate. Scopul workshop-ului este promovarea elitei matematicii românești și crearea unui spațiu de interacțiune ce poate genera viitoare rețele de cunoaștere și de cercetare. Evenimentul este, de asemenea, o mare oportunitate pentru studenții noștri de a intra în contact cu cercetarea de vârf în domeniul matematicii", a declarat lect. univ. dr. Denis Ibadula, membră a comitetului de organizare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9711 secunde