€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Mai multe ştiri online:

A murit o mare artistă! Stela Popescu, lecții de teatru pentru copii, la Constanța

Ştire online publicată Vineri, 24 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Stela Popescu a murit, ieri, la vârsta de 81 de ani, fiind găsită decedată în locuința sa din București.

Artista s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. În anul 1956, a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a susținut o serie de spectacole de teatru. De-a lungul timpului, ea a jucat în mii de spectacole în teatre din diferite județe ale țării. Spre exemplu, pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu a strălucit în piese precum „Omul care a văzut moartea”, „Mama Boema”, „Boema, slăbiciunea mea” etc. De asemenea, ea a jucat 18 ani în „Preșul”, 12 ani în „Pețitoarea” și zece ani în „Plicul”.

Între anii 1971 și 1979, a format un cuplu excepțional, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică, și ulterior, cu Alexandru Arșinel. „Dacă nu aș fi reușit în actorie, aș fi făcut altceva, nu m-aș fi încăpățânat. Nu sunt orgolioasă. Aș fi făcut design, de exemplu, costume de teatru. Aș face o mie de lucruri, păcat că viața e scurtă”, spunea artista, într-un interviu.

Directorului Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, Gheorghe Ungureanu, nu-i vine să creadă că Stela Popescu nu se mai află printre noi. El a avut o colaborare extraordinară cu artista în ultimii 15 ani și a admirat-o mereu pentru profesionalismul și dăruirea cu care își făcea meseria. Stela Popescu a fost prezentă la Constanța, luna trecută, când a jucat în fața publicului în piesa „Chirița în carnaval”.

„Ea le preda copiilor ore de teatru, îi învăța cum să fie artiști”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Gheorghe Ungureanu. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7265 secunde