A murit actorul Marin Moraru

679
A murit actorul Marin Moraru - 57b9cdb2682ccf827114eedc-1471796317.jpg

Articole recomandate

Îndrăgitul actor Marin Moraru, în vârstă de 79 de ani, a încetat din viață, duminică seara, la spitalul Elias din Capitală, unde era internat din data de 10 august.  


Actorul a încetat din viață la oră 17:30, au declarat pentru Digi24 surse din cadrul spitalului.


"Nu mi-e frică de moarte, ci de pragul acela. (…) Nu mi-e frică decât de o boală urâtă, care nu se mai termină", declara cândva Marin Moraru.

În ultimii ani, actorul se retrăsese din viața publică, nemulțumit de modul în care se face acum film și teatru.

S-a născut pe 31 ianuarie 1937, în București. Era căsătorit cu Lucia Moraru (redactor muzical la radio). Nunta a avut loc pe 29 februarie, așa că sărbătoreau o dată la patru ani. Nu au avut copii.

A vrut să se facă inginer

Și-a făcut debutul în rolul bătrânului Ivanovici din "Steaguri pe turnuri", după Anton Semionovich Makarenko, când era încă elev. Avea 17 ani.

Inițial, Marin Moraru a vrut să se faca inginer ori aviator și a dat examen la Politehnică, numai că nepotrivirea "de caracter" s-a simțit foarte repede și a hotărât să-și încerce șansa de actor. A dat examen, nu a reușit "din prima", așa că a fost admis doar ca "audient". Se întampla prin 1957.


Spectacole de teatru în care a avut roluri importante: "D'ale carnavalului", "Leonce si Lena", "Nepotul lui Rameau", "Capul de rățoi", "Umbra", "Troilus și Cressida", "Ocolul pământului", "Trei gemeni venețieni", "Tache, Ianke și Cadar", "Egoistul", "Crimă pentru pământ".


În film Marin Moraru cunoaște consacrarea deplină pe parcursul anilor 1970 și 1980, când este distribuit în roluri importante din filme ale vremii, regizate de Manole Marcus (Actorul și sălbaticii, Operațiunea "Monstrul"), Dan Pița (Filip cel Bun, Concurs, Faleze de nisip) sau Horea Popescu (Cuibul de viespi) etc.


Actorul a jucat în 24 de lungmetraje, printre care se numără și filmul "Amen", al celebrului regizor Costa-Gavras.

În martie 2009, la Gala Premiilor Gopo, a primit premiul pentru întreaga carieră.

A jucat și în filme de televiziune: Inimă de țigan, Iubire și Onoare, scrie digi24.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2941 secunde