A început Festivalul "Tânărul Dansator" de la Mangalia

420
A început Festivalul

Articole de la același autor

La Mangalia, a început Festivalul de Balet "Tânărul Dansator", la care participă 70 de tineri elevi ai unor școli importante de balet și coregrafie.
În urma discuțiilor, juriul a decis că participarea la competiție să se facă în ordine alfabetică, pe grupe de vârstă. Dansul va începe în fiecare seară, de la ora 20:00, pe scena Casei de Cultură Mangalia și vor putea fi vizionate atât din sală, unde intrarea este liberă, cât și afară, pe un ecran instalat în fața instituției.
În edițiile anterioare, festivalul a avut concurenți valoroși de la câteva școli europene de tradiție: Colegiul Național de Balet de la Kiev, Colegiul Național de Coregrafie de la Chișinău și Școala de Balet a Operei de la Maribor-Slovenia. Între numele de răsunet participante sunt Lina Sheliova, solistă a Teatrului Balșoi și a Baletului Imperial Rus condus de Maya Plisetskaya, și Alina Nanu, solistă a Teatrului de Operă și Balet din Praga.
Organizatorii anunță că directorul artistic al festivalului a făcut demersurile necesare pe lângă maestrul Iuri Grigorovici ca din 2013, Festivalul "Tânărul Dansator" să fie admis în Federația Inter-națională a concursurilor de balet, care se țin în Varna, Moscova, Helsinki, Istanbul, Perm, New York - YAGP, Seul și Shanghai.
Festivitatea de premiere și gala laureaților vor avea loc sâmbătă, 28 iulie, de la ora 11:00.
"Juriul are ca președinte o stea a scenei românești, prim-balerina Ileana Iliescu. Alături de aceasta, este prim-balerina Rodica Murgu, din Timișoara, sufletul noii școli de balet înființată în cadrul Casei Tineretului din localitatea de pe Bega. Alături de cele două doamne ale baletului românesc, amintim și pe prim-balerinul Ilie Filip, Rose-Marie Stocec Bot, Corina Marc, Cristina Todi-Iuri-ciuc, Mihaela Țigănuș Vasilovici și Mihai Mândruțiu", ne prezintă organizatorii. Direcția artistică a concursului este asigurată de Cristian Mindriș, Delia Boeriu, Georgiana Ilie, Dragoș Ionescu, Cotyso Stoica, Luca Iuriciuc. Managementul festivalului aparține echipei formate din: director festival - Viorel Stoica, proiect mana-ger - Daria Stoica, Constantin Popoiu.
Festivalul este patronat de Primăria Municipiului Mangalia, Consiliul Local Mangalia și organizat de Asociația Culturală Daria‘S și SC Manifest Events SRL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : Carte la nisip, în Mangalia
Pagina a fost generata in 0.4742 secunde