Mai multe ştiri online:

A început festivalul Mamaia Copiilor! Sute de copii talentați, pe scena de la Cazino

Ştire online publicată Miercuri, 11 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Festivalul Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor a ridicat cortina. La 18 ani de la prima ediție, festivalul continuă să promoveze fără întrerupere tinere talente, fiind, totodată, o rampă de lansare pentru artiști în devenire, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani. Astfel, Mamaia Copiilor confirmă, încă o dată, că este cea mai mare manifestare de acest gen din România.

Din cei peste 500 de copii înregistrați în concurs la secțiile de Interpretare, Creație și Show, în urma preselecțiilor, un număr de 120 de copii vor participa în finală. La secțiunea Creație s-au înscris în concurs un număr de 42 de lucrări, din care juriul a selectat 26 de piese pentru finală.

La sfârșitul acestei săptămâni, juriul format din nume sonore ale muzicii românești, Adrian Iorgulescu, Horia Moculescu, Mircea Drăgan, George Natsis, Viorel Gavrilă, Nico, Corina Chiriac și reprezentanții TVR - Dan Manoliu și Bogdan Dragomir – și ai Radio Romania, vor decide câștigătorii Festivalului Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor 2018.

„România nu a dus niciodată lipsă de talent, ci de promovarea acestor talente. Mamaia Copiilor asta își propune, să scoată la lumină tinere talente. Un exemplu foarte bun este Teodora Gaetanovici care, în decurs de câțiva ani, a ajuns de la un copil timid, dar foarte talentat, la o tânără artistă, pe drumul consacrării. A participat la Mamaia Copiilor, MusicAda, Eurovision, iar anul acesta este iar în concurs la acest festival”, este de părere compozitorul Adrian Iorgulescu.

La rândul său, Liviu Manolache, directorul de festival, anunță o ediție deosebită, cu multe talente dornice să fie descoperite.

„Noi nu facem un festival din întâmplare. Noi nu alergăm după bani, noi alergăm după valori. Mamaia Copiilor are numai specialiști. De asemenea, fac un apel către autoritățile din Constanța să reia Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia pentru a asigura acestor copii continuitatea în dezvoltarea lor artistică. Festivalul Mamaia poate deveni pentru România ceea ce este festivalul Sanremo pentru Italia”, consideră Liviu Manolache.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9224 secunde