A fost lansat volumul de poezii "(Dez)legarea ochilor"

337
A fost lansat volumul de poezii

Articole de la același autor

Facultatea de Teologie Ortodoxă "Sfântul Apostol Andrei", din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, a susținut lansarea volumului de poezie "(Dez)legarea ochilor", carte întocmită de lect. univ. dr. Carmen Ciornea, cadru didactic asociat al Facultății de Teologie.

Prof. dr. Anastasia Dumitru apreciază: "Volumul poate fi înțeles prin grila de lectură a regăsirii «echilibrului» și a certitudinii, de aceea, este invocată figura emblematică a Sfântului Toma, care ne poate călăuzi pașii prin labirintul cotidian, prin (dez)ordinea zilei și prin «repetabila vulnerabilitate». Dincolo de opreliști, eul liric este în căutarea înaltului și a osmozei cu Supraeul în care simte unio mystica. Numai «ochii duhovnicești» aduc răspunsul la întrebarea «Cine ești?», în chip mistic, se aude ecoul Cuvântului: «Sunt Eu!» Iată legătura dintre eu și Supraeu, un ecou al Eului, al «muzicii sferelor» și al «armoniei diafane» aflate sub semnul Logosului".

Momentele artistice ale evenimentului au fost asigurate de Grupul Bizantin "Sfântul Vasile cel Mare", condus de Protopsalt prof. drd. Marian Bostan, cât și de Cercul teatral-artistic "Sfântul Dionisie Exiguul" al Seminarului Teologic Ortodox din Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6903 secunde