A fost demis unul dintre cei mai buni directori constănțeni: "Măcar să-mi spună de ce!"

7773
65
A fost demis unul dintre cei mai buni directori constănțeni:

Articole de la același autor

Nemulțumirea fostei directoare de la Școala nr. 12, prof. Mirela Socol, pe care am făcut-o publică în ediția de ieri a ziarului "Cuget Liber", a dat curaj și altor directori demiși să își spună păsul.

Prof. Alexandru Bujeniță, de la Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova, face parte din categoria acelor directori care nu pot accepta să stea deoparte atunci când lucrurile nu sunt clare, așa cum face marea majoritate, de teama de a nu deranja… superiorii.

"Poate că de aici mi se trage și schimbarea din funcție", ne declara, ieri, prof. Bujeniță, dezamăgit de faptul că nu a aflat nici până acum de ce a fost necesară înlocuirea sa.

Fost director al aceleiași unități între anii 1986-2007, Alexandru Bujeniță a revenit manager la 1 septembrie 2013.

"Nu fac parte din categoria celor ahtiați după funcții, ci mai repede a celor care-și caută dreptatea, uneori în zadar. Am obținut 93 de puncte la calificativ și vă rog să mă credeți că nu am stat degeaba, ca dovadă că în acest an am încheiat două proiecte europene, dar și o serie de alte parteneriate importante. Măcar să fi continuat ce am început. Nu mi s-a adus la cunoștință niciun reproș, dar presupun că am deranjat atunci când am afirmat, într-o ședință cu directorii, că s-a ajuns la prea multă birocrație și că suntem asaltați de hârtii", spunea prof. Bujeniță.

Și pentru că la mijloc nu ar părea să existe un motiv politic, fostul director fiind la al doilea mandat de consilier local PSD, am încercat să aflăm de la primarul Tudor Nădrag dacă a fost mulțumit de colaborarea cu prof. Alexandru Bujeniță.

"Sunt mulțumit și am colaborat foarte bine cu dânsul, dar, în același timp, consider că este o nebunie artificială în tot județul cu aceste numiri provizorii de manageri. Până la urmă, peste trei luni se vor da concursuri pentru funcțiile de conducere în învățământ și vor avea șansa de a câștiga cei mai buni", a precizat primarul Nădrag.

Pentru o cât mai bună informare a opiniei publice, am încercat să aflăm de la in-spectorul general prof. dr. Răducu Popescu ce motiv a existat pentru schimbarea acestui cadru didactic atât de dedicat meseriei de dascăl. Din păcate, până la închiderea ediției nu am primit niciun răspuns!

În final, trebuie amintit că, la prima ședință cu directorii din anul școlar trecut, plecarea la pensie a celui mai "vocal" manager, prof. Gheorghe Gavrilă, de la TELECOM, a fost suplinită de directorul de la Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova, care a fost primit cu aplauze de colegii săi mai vechi, care îl cunosc și pot certifica valoarea sa în sistemul de învățământ constănțean. 

Comentează știrea

65 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 
un profesor de la harsova
4 septembrie 2014
...bun? ...la ce?

de la scoala situatia nu se vede chiar asa. bujenita a fost schimbat pentru ca nu stie sa se poarte, pentru ca nu are masura nici in vorba, nici in fapta. Are mari probleme de personalitate, a lasat sa se inteleaga mereu ca este cel mai bun, ca nimeni nu il poate inlocui. Cand vrea sa se impuna, nu foloseste argumente logice, tipa, racneste, bate cu pumnul in masa...uneori la fel se comporta si la clasa....Aici lucrurile sunt si mai grave. Sa nu mai comentam. Un grup de profesori de la scoala si parintii au cerut ajutorul inspectoratului. Daca a fost schimbat, s-a facut dreptate. Asta este.

Tot un profesor de la Harsova
4 septembrie 2014
Activista

Stilul calomnios, deprins pe la sedintele de partid de pe vremuri, al doamnei Bucsan se cunoaste de la o posta. Apucaturile comuniste se uita greu, doamna Bucsan. La bagat fitile nu va intrece nimeni.

UN VECHI PROFESOR
4 septembrie 2014
NUMIRE DIRECTOR

S-A FACUT CEA MAI BUNA ALEGERE CU MANUELA -CORNELIA PISTEA. TIMPUL O S-O DOVEDEASCA.

Profesor obiectiv
4 septembrie 2014
Cel mai bun director din judetul Constanta

Am mai spus atunci cand a fost numit director : ar fi putut sa fie unul dintre cei mai buni inspectori generali. Mass-media , a participat la sedintele cu directorii si i-au ascultat interventiile lui Alexandru Bujenita . Niciodata nu a batut campii si a spus lucrurilor pe lume . Da clasa multor inspectori din ISJ ! Lui Raducu , care vine din alt sistem , sa nu mai vorbim ! Alexandru Bujenita , iti raspund eu la intrebare : te-a schimbat Raducu Popescu pentru ca esti de 1000 de ori mai bun dacat el si asta se vede. Sau pentru ca nu l-ai cointeresat !

fost elev
4 septembrie 2014
parere sincera

Raspunsul este la Harsova,aici este Bujenita incomod pentru ca refuza cu incapatanare sa fie slugarnic si meschin. Este un om de carte si asa va ramane,pentru multe generatii de elevi.

Profesor obiectiv
5 septembrie 2014
Unul dintre cei mai buni directori

Daca si un fost elev , sustine parerea mea , inseamna ca am dreptate . De fapt ,feed-back-ul pentru un profesor-director , vine de la elevii . Alexandru Bujenita a facut performanta ,atat in actul didactic cat si in actul managerial. In judetul Constanta mai sunt cativa directori adevarati : ii numeri pe degete.A avut grija prostanacul si gogomanul de Raducu Popescu , sa-i decimeze. Cat despre Bucsan - tucalara Marianei Gaju , retardata slugarnica.

Răspuns la: parere sincera
Adăugat de : fost elev, 4 septembrie 2014
Raspunsul este la Harsova,aici este Bujenita incomod pentru ca refuza cu incapatanare sa fie slugarnic si meschin. Este un om de carte si asa va...
Teodora
5 septembrie 2014
afacere online

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

elev
5 septembrie 2014
care proiecte?

Care proiecte europene? Proiectul ,, Comenius" a fost inceput in mandatul altui director, cu o echipa de coordonare in care domnul Bujenita nu se regaseste, iar cel de-al doilea proiect despre care vorbeste, nu exista. Este doar o infratire cu un liceu dintr-o alta tara, in care a inclus elevi selectati de dumnealui, fara criterii clare.

Profesor obiectiv
5 septembrie 2014
Cel mai bun director din judetul Constanta

Excelent ! Cat de informati sunt elevii de la Harsova in legatura cu derularea proiectelor ! Daca comentariul de la nr.8 semnat - elev este al unei elev , eu voi candida la prezidentiale !

Răspuns la: care proiecte?
Adăugat de : elev, 5 septembrie 2014
Care proiecte europene? Proiectul ,, Comenius" a fost inceput in mandatul altui director, cu o echipa de coordonare in care domnul Bujenita nu se...
elev
5 septembrie 2014
care proiecte?

Proiectele sunt derulate cu elevi si pentru elevi. Unii dintre noi au mai multe informatii decat se asteapta unii profesori, fie ei si ,, obiectivi". Asa ca, domnule Profesor obiectiv, va uram succes in alegerile prezidentiale! Noi nu va sustinem!

65 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.478 secunde