A fost aprobat regulamentul de desfăşurare a competiţiilor sportive şcolare

121
A fost aprobat regulamentul de desfăşurare a competiţiilor sportive şcolare - 1-1599741465.jpg

Articole recomandate

Ministerul Educaţiei a aprobat, prin ordin, Regulamentul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor sportive şcolare, potrivit AGerpres.


''Se aprobă organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive şcolare sub denumirea 'Olimpiada naţională a sportului şcolar'", se arată în ordinul publicat joi în Monitorul Oficial.


Potrivit documentului, la aceste competiţii şcolare şi interşcolare au dreptul să participe toţi copiii şi elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar înscrişi în registrul matricol al unităţii şcolare pe care o reprezintă la data de 1 octombrie a anului şcolar respectiv şi care nu sunt legitimaţi la disciplina sportivă la care participă la unităţile de/cu învăţământ sportiv, la palatele şi cluburile copiilor, la clasele cu program sportiv sau la alte structuri sportive, pe tot parcursul anului competiţional (1 septembrie - 31 august).


Elevii din centrele de excelenţă şi centrele olimpice, şcolarizaţi temporar în unităţi de învăţământ în localităţile în care funcţionează acestea, au dreptul de participare numai pentru unităţile de învăţământ de unde provin şi sunt înmatriculaţi.


La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se organizează şi se desfăşoară, în fiecare an şcolar, campionatul sportiv al unităţii.


Anul competiţional sportiv şcolar începe la data de 1 octombrie - ''Ziua sportului şcolar'', zi în care fiecare elev va participa la activităţi motrice desfăşurate în şcoală, precizează sursa citată.


Disciplinele sportive pentru care se organizează Olimpiada naţională a sportului şcolar se stabilesc anual, prin calendarul competiţional.


Olimpiada se organizează astfel: faza pe unitatea de învăţământ (faza pe grupe, clasă, interclase, pe şcoală); faza pe localitate; faza pe centre de localităţi; faza pe judeţ/sectoare; faza pe zonă/municipiu; faza naţională, mai prevede ordinul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7594 secunde