€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

A dat Domnul! Elevii de clasa a V-a primesc, în sfârșit, manualele

Ştire online publicată Luni, 20 Noiembrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
La mai bine de două luni de când a început școala, elevii de clasa a V-a primesc, în sfârșit, toate manualele. Până acum ei au învățat după un compendiu care a cuprins toate materiile. Aceasta a fost soluția aleasă de ministrul Educației, Liviu Pop, pentru a nu afecta de absența manualelor procesul de predare și învățare. Compendiul a cuprins programa pentru opt săptămâni la toate materiile.


Tot acesta a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că toate manualele vor ajunge în școli începând de astăzi, iar editurile care nu au făcut livrările vor fi sancționate cu 0,5 la sută din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.


„În 17 noiembrie era termenul de livrare către inspectoratele școlare. Toate inspectoratele lucrează alături de colegii noștri directori, sâmbătă și duminică, în așa fel încât luni să avem toate manualele la care s-au câștigat licitațiile. După cum bine știți, nu la toate s-a depus, în martie, ofertă pentru editarea de manual școlar. Luni, la ora 12.00, vom avea o evaluare clară la nivel național, iar acele edituri, dacă vor fi, eu sper să nu fie, care nu au livrat manualele, vor fi sancționate în conformitate cu contractul, cu 0,5 la sută pe zi de întârziere, din valoarea contractului”, a declarat ministrul Educației.


Ministrul Educației vrea manual unic


Acesta a subliniat că va continua demersurile pentru realizarea manualului unic. 
„Manualul de bază, așa cum am spus, va fi pentru fiecare programă școlară. Pe lângă manualul de bază, oricine poate să facă manuale auxiliare, manuale alternative sau cum vreți să le numiți, important este ca toate acestea să fie avizate de către Ministerul Educației Naționale. Știu că există foarte multe entități care își doresc să doneze anumite auxiliare, anumite materiale, mijloace. Toate acestea trebuie avizate de MEN, adică în unitățile școlare din România, cum de altfel avem și aici. Tot ceea ce intră și se folosește în actul de predare ar trebui să fie avizat de MEN, unele prin inspectoratele școlare, altele prin intermediul Casei Corpului Didactic, dar e foarte important să fie verificată calitatea, ceea ce nu s-a făcut în România în ultimii cinci ani”, a completat ministrul Educației.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8623 secunde