500 de preșcolari din Constanța și Chișinău, în proiectul "Mic și Voinic"

567
500 de preșcolari din Constanța și Chișinău,  în proiectul

Articole de la același autor

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, împreună cu specialiști ai Asociației Psihologilor și Psihopedagogilor din Constanța și Young Men’s Christian Association Dobrogea au dezvoltat proiectul "Mic și Voinic 2011-2012", adresat preșcolarilor din județul Constanța și municipiul Chișinău.

Având ca punct de plecare proiectul pilot "Mic și Voinic" implementat în anul școlar 2010-2011, în acțiune sunt cuprinși 500 de preșcolari din județul Constanța și municipiul Chișinău, în scopul prevenirii apariției comportamentelor de risc în adolescență, cum ar fi consumul de tutun, alcool, droguri, comportamente agresive.

Printre obiectivele proiectului "Mic și voinic 2011-2012" se numără formarea unui număr de 50 persoane din învățământul preșcolar (psihologi, educatori) din Constanța și din Chișinău, dar și realizarea unui schimb de bune practici între specialiștii români și cei din Republica Moldova, la finalizarea activităților cu preșcolarii.

Proiectul se va aplica în șase grădinițe din municipiul și județul Constanța (Grădinița "Căsuța de Turtă Dulce", Grădinița "Norocel", Grădinița nr. 8 Constanța, Grădinița "Neghiniță", Grădinița nr. 2 Poarta Albă și grădinița Școlii cu clasele I-VIII Castelu), cu sprijinul Inspectoratului Școlar al județului Constanța, precum și în 30 de grădinițe din Chișinău. Metodele folosite în activitățile cu preșcolarii sunt: desenul, povestea, jocul, brainstorming-ul, discuțiile dirijate, turul galeriei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Mai 2012
Stire din Cetățenești : "Copilul meu  e prea mofturos!"
Pagina a fost generata in 0.5689 secunde