Mai multe ştiri online:

44 de milioane de euro pentru schimbarea programei școlare și perfecționarea profesorilor

Ştire online publicată Sâmbătă, 23 Septembrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
44 de milioane de euro din bani europeni sunt disponibili pentru a fi alocați în modernizarea programei școlare și perfecționarea profesorilor. Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării și Organismul Intermediar din cadrul Ministerului Educației au lansat apelul pentru proiectul „Curriculum național pentru învățământul primar și gimnazial”. 


În cadrul acestui proiect, vor fi formați, în următorii patru ani, 55.000 de profesori din învățământul primar și gimnazial (15.000 - primar și 40.000 - gimnazial), pentru a preda în conformitate cu noile planuri-cadru și programele școlare aferente celor două cicluri de învățământ. Mai exact, vor fi realizate abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice printr-o abordare metodologică centrată pe competențe - cheie, în acord cu noua programă, precum și adaptarea activităților de învățare la nevoile specifice ale fiecărui elev, inclusiv ale celor aflați în risc de abandon școlar. 


În aceeași măsură, prin elaborarea și utilizarea de resurse educaționale deschise, relevante pentru aplicarea la clasă a noului curriculum, CRED pune un accent deosebit pe promovarea abordărilor didactice orientate pe competențe. În acest scop, vor fi elaborare 26 de ghiduri care acoperă toate disciplinele prevăzute în noile planuri-cadru pentru învățământul primar și gimnazial și vor fi aprobate 7.200 de resurse educaționale deschise, accesibile elevilor și cadrelor didactice.


De asemenea, se va avea în vedere dezvoltarea programei la decizia școlii, centrată, de asemenea, pe dezvoltarea competențelor. În același timp, va fi revizuită și metodologia programului „A doua șansă” pentru învățământul primar și gimnazial. 


În cadrul activităților proiectului, care vor însuma 330.000 de ore de formare la nivel național, vor fi alcătuite 2.750 de grupe de formare în toate județele și în Capitală. Accesul la informațiile de specialitate va fi facilitat de 900 de formatori. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8619 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7407 secunde