35 de ani de muzică corală la Cernavodă

229
35 de ani de muzică corală la Cernavodă - 35deani-1480091336.jpg

Articole recomandate

În acest week-end, Primăria orașului Cernavodă și Casa de Cultură din localitate organizează cea de-a XXXV-a ediție a Festivalului internațional de muzică corală "I.D. Chirescu".


Publicul va avea parte de două seri de spectacol inedit, oferit de 16 an-sambluri corale invitate din țară, din Bulgaria, din Republica Moldova, din Italia, dar și din Statele Unite. 


Evenimentul se va desfășura pe parcusul a două secțiuni: laică -găzduită de sala Casei de Cultură, sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 16, dar și religioasă - găzduită de Biserica "Sf. Împărați Constantin și Elena", duminică, 27 noiembrie, începând cu ora 16.


Devenit o tradiție a comunității, iubitorii genului muzical așteaptă cu nerăbdare acest eveniment, care, anul acesta, reunește atât grupuri vocale, cât și personalități marcante ale muzicii corale românești, compozitori, dirijori, muzicologi și profesori universitari precum: Con-stantin Arvinte, Voicu Enăchescu, Valentin Gruiescu, Mariana Popescu, Alina Pârvulescu, Liliana Pișpiriș, Laura Mânzat, dar alți invitați de onoare, printre care și Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 


Festivalul este închinat marelui compozitor I.D. Chirescu, care s-a născut la Cernavodă și a fost, timp de șapte decenii, creatorul neegalat al muzicii corale românești. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5574 secunde