24 de ore până la repartizarea computerizată

219

Articole de la același autor

Mâine, va avea loc repartizarea computerizată a absolvenților înscriși în prima etapă. Listele cu candidații vor fi afișate în 17 iulie, la școlile în care elevii au învățat și la liceele la care au fost repartizați, iar până în 26 iulie, pot fi depuse dosarele de înscriere. 

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. 

Pentru fiecare elev, se caută prima opțiune de pe listă unde mai sunt locuri libere și elevul este repartizat la acea opțiune. Dacă la un moment dat se găsește un elev la care opțiunile exprimate în fișă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat. 

Conform declarației prof. Mircea Vrană, inspector școlar general adjunct, numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste. Nu poate exista situație în care un candidat să fie declarat nerepartizat, iar la una din opțiunile exprimate de el să fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mică decât el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Cultură-Educație : Festivalul "Mamaia Copiilor", la final
Pagina a fost generata in 1.3649 secunde