200 de euro de la stat pentru a-și cumpăra un computer. Cine are dreptul la bani?

601
200 de euro de la stat pentru a-și cumpăra un computer. Cine are dreptul la bani? - 200deeuro-1553553220.jpg

Articole de la același autor

Și în anul 2019, elevii și studenții din familii cu venituri reduse primesc sprijin de la stat pentru a-și putea cumpăra un calculator. Programul "Euro 200" continuă, iar termenul-limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie 2019, inclusiv.


Beneficiarii acestui program sunt elevii sau studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei de membru de familie.
Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăși valoarea computerului achiziționat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.


Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.


Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în raport cu bugetul alocat de Ministerul Educației Naționale pentru derularea "Euro 200" în anul 2019 (aproximativ 12 milioane lei).
Afișarea pe site-ul euro200 a beneficiarilor este prevăzută pentru data de 30 de mai. În perioada 31 mai - 20 iunie se depun și se evaluează contestațiile, iar data de 4 iulie este termenul-limită pentru afișarea listei finale (aprobată prin ordin de ministru) pe pagina web menționată anterior.
Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se face în perioada 22 iulie - 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, iar utilizarea acestor bonuri, la orice furnizor de profil, în intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019.
Reamintim că programul "Euro 200" se derulează începând cu anul 2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziționării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competențe în utilizarea mijloacelor IT & C. În cei 15 ani de funcționare, peste 300.000 de elevi și studenți au beneficiat de sprijin pentru achiziția de computere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4752 secunde