200 de ani de la construirea Geamiei "Sultan Mahmud" din Hârșova

448
200 de ani de la construirea Geamiei

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România organizează, în perioada 5-6 octombrie, o serie de manifestări culturale și religioase cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la construirea Geamiei "Sultan Mahmud" din Hârșova.


Evenimentul este organizat de UDTR, în parteneriat cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muftiatul Cultului Musulman din România și Primăria Hârșova. 
Manifestările etnoculturale vor debuta, astăzi, începând cu orele 11:00, cu vizitarea Geamiei "Sultan Mahmud" și a Necropolei Otomane, după care, conform tradiției, va fi sacrificat un batal și se va ține slujba religioasă. Geamia "Sultan Mahmud" a fost construită în anul 1812 și este un monument istoric reprezentativ pentru spațiul etnocultural dobrogean.
Mâine, la orele 11:00, la Biblioteca Orășenească, va avea loc masa rotundă cu tema "Istorie și tradiție otomană la Hârșova". Evenimentul va fi va fi urmat de un spectacol susținut de ansamblurile folclorice "Tuna" aparținând UDTR și "Yildizlar" al UDTTMR. În cadrul evenimentului, va mai avea loc și un concurs de artă culinară turcească. 
La manifestări, vor participa președintele UDTR, ing. Osman Fedbi, deputatul Ibram Iusein, ministrul Culturii și Patrimoniului Național, Puiu Hașotti, muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, reprezentanți ai administrației publice locale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Geamia Sultanului Mahmud, la 200 de ani
Pagina a fost generata in 1.2495 secunde