19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor

442
19 zile de prevenire a abuzurilor  și violențelor asupra copiilor  și tinerilor - 19ziledeprevenire-1542816032.jpg

Articole de la același autor

Campania internațională "19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor" a ajuns la final, la Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" din Medgidia.

Timp de 19 zile, elevii au participat la diferite activități în care au aflat despre prevenirea abuzurilor și violenței. "Elevii au înțeles că prevenirea este mai bună decât reacția ulterioară la abuz și violență, fiind cel mai eficient mod de a proteja copiii de abuz și contribuind în mare măsură la crearea unei culturi a non-violenței", explică prof. Liliana Manolachi, responsabilul Comisiei de Prevenirea și combaterea violenței.

Obiectivele campaniei au vizat stoparea abuzului, exploatării, traficului și tuturor formelor de violență împotriva copiilor, eliminarea celor mai grave forme de muncă a copilului, inclusiv sclavia și recrutarea în vederea traficului de ființe umane, oferirea tuturor copiilor de medii de învățare sigure, incluzive și eficiente, asigurarea că toți copiii obțin cunoștințe și abilități pentru promovarea unei culturi de pace și non-violență, reducerea impactului violenței în familii, școli și comunități și a tuturor formelor de violență în mediul școlar.

Grupul țintă a fost format din 664 de elevi ai Școlii Gimnaziale "Lucian Grigorescu", atât din clasele primare, cât și din cele de gimnaziu. "Activitățile desfășurate au fost diverse: work-shop-uri, realizarea de afișe, colaje pe teme referitoare la prevenirea abuzurilor, conceperea unor scrisori, realizarea de desene care să scoată în evidență mesajele anti-violență ale copiilor, filme și clipuri cu mesaje anti-violență, întâlniri cu specialiști, campanie de informare și conștientizare asupra pericolelor pe care le prezintă traficul de persoane, dezbatere legată de modalitățile de prevenire a acestuia în rândul minorilor, realizare de eseuri și cvintete cu mesaje PRO toleranță", precizează și directorul unității școlare, prof. Simona Dănilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2117 secunde