15 elevi constănțeni, stagiu de pregătire profesională în Portugalia

216

Articole de la același autor

Colegiul Tehnic "Tomis" a derulat, de curând, proiectul "Calitate în formarea profesională la standarde europene a viitorilor tehnicieni mecanici pentru întreținere și reparații", care s-a desfășurat în Portugalia. 


Beneficiarii acestui proiect au fost 15 elevi, din clasa a XI-a, iar obiectivele proiectului au fost formarea de abilități și competențe tehnice la înalt nivel de calitate, atragerea în mobilitate a cel puțin 50% dintre participanți, din grupuri dezavantajate pentru promovarea diversității și egalității de șanse în formarea forței de muncă cu grad înalt de calificare, care să faciliteze mobilitatea și inserția tinerilor pe piața muncii. 


Potrivit responsabilului de proiect, prof. ing. Iulia Sandu, dezvoltarea parteneriatului educațional transnațional s-a realizat cu mai multe firme, pentru asigurarea calității instruirii practice la standarde europene. În același timp, s-a urmărit formarea de atitudini și comportamente a tuturor participanților, în vederea creșterii competitivității și a gradului de ocupare în lumea dinamică a pieței muncii, dar și a devenirii de cetățeni europeni activi și pentru contribuția acestora la o societate solidară. 


Participanții au observat modul de funcționare a unor firme private din Portugalia, organizarea și distribuirea sarcinilor în firmă, lucrul în echipă. 


"Elevii au dobândit o viziune globală a meseriei și un stil de muncă independent, cât și încredere în sine. În perioada mobilității, participanții proiectului au luat contact cu civilizația, cultura și istoria regiunii Braga, vizitând numeroase obiective turistice din Barcelos, Lisabona, Guimaraes, Braga, Ponte de Lima, Viana do Castelo, Porto, cu impact asupra dezvoltării lor personale. Dar mai presus de toate, obținerea certificatelor Europass Mobility reprezintă cel mai mare câștig în plan profesional. În urma stagiului de formare, ca produse ale proiectului menționăm portofoliul cu materiale de instruire, fișe de lucru, instrumente de evaluare", a declarat prof. ing. Iulia Sandu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Voluntari pentru fauna Mării Negre
Pagina a fost generata in 0.3497 secunde