143 de desene pe teme rutiere au fost jurizate la Grădinița "Perluțele Mării"

1716
Ieri, holurile Grădiniței cu program prelungit "Perluțele Mării" din Con-stanța s-au transformat în simeze pentru cele 143 de desene realizate de preșcolarii din 27 de grădinițe constănțene. Instituția a găzduit o foarte importantă etapă a proiectului național "RUTI te învață lecții pentru viață", pe teme de educație rutieră.

La nivel național sunt implicate nouă județe în acest proiect a cărui finalitate este gândită pentru luna mai a acestui an și al cărei inițiator este Inspectoratul Școlar Județean Ploiești.

Până la data de 30 noiembrie 2011 au fost parcurse primele trei etape. Ieri juriul format din prof. Maria Moga, inspector școlar de specialitate învățământ preșcolar, prof. Dorina Ivanciu, inspector șco-lar de specialitate arte, prof. Geor-geta Zaifu, directorul grădiniței gazdă, și prof. Maria Terziu, direc-torul Grădiniței cu program prelun-git "Amicii", a decis cele mai bune lucrări. "Așteptăm copii din toate gră-dinițele să vină și să vadă lucrările colegilor lor și chiar să învețe ceva din ceea ce au făcut", a declarat pen-tru "Cuget Liber" director Georgeta Zaifu.

În luna martie, de Ziua polițistului, va fi trimis un CD conținând un film de maxim cinci minute cu imagini din toată activitatea parcursă. De asemenea, fiecare instituție va trebui să o întruchipeze pe mascota RUTI, care reprezintă un ghiozdan.

Acțiunea finală este în luna mai când va fi editată o carte cu imagini ce ilustrează activitățile copiilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4519 secunde