12 profesori din țări ale Europei, în vizită la Școala nr. 1 Ciocârlia

502
12 profesori din țări ale Europei, în vizită la Școala nr. 1 Ciocârlia - scoalaciocarlia-1635444160.jpg
În cadrul parteneriatului de schimb interșcolar Erasmus + , „Together for a Green Future”, Școala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia a găzduit o întâlnire de proiect, în calitate de coordonator la nivel european.

Parteneri în acest proiect sunt: Școala Gimnazială nr.1 Ciocârlia -România; Zimándy Ignác Általános Iskola -Ungaria; Sõmeru Põhikool- Estonia; Anamur Vakifbank Atatürk Ortaokulu- Turcia; Istituto Comprensivo Statale „Fiorentino"- Italia; Osnovna Skola "Sveti Sava"- Serbia.

„Ideea acestui proiect a pornit de la dorința de a-i face pe elevii noștri conștienți de tendințele de consum, în creștere rapidă în ultimele decenii. La această întâlnire, desfășurată în format fizic, pentru toate țările partenere, au participat câte trei profesori din fiecare țară și a avut ca scop instruirea privitoare la calculul amprentei de carbon și apă atât pentru instituțiile implicate în proiect, cât și pentru gospodăriile familiilor eșantion din fiecare țară”, a declarat prof. Mihaela-Emilia Dan, director al acestei unități de învățământ, dar și coordonator european al proiectului.

Profesorii care au participat la această activitate vor pregăti, o dată cu întoarcerea în țările lor, documente despre planificarea, execuția, monitorizarea și evaluarea proiectului. Ei au învățat cum să completeze formularele pregătite în mod regulat, determinând criteriile care vor fi utilizate pentru a evalua activitățile proiectului.


Profesorii participanți au fost instruiți cu privire la modul în care trebuie efectuat calculul amprentei de carbon/apă. De asemenea, s-au stabilit criteriile pentru realizarea documentarului privitor la speciile endemice, într-un studiu desfășurat în Pădurea Letea, din județul Tulcea, și s-a prezentat documentarul realizat deja de echipa Turciei.

Următoarea mobilitate din cadrul parteneriatului este programată în ianuarie 2022, în Estonia, având ca scop realizarea unui atelier de reciclare pentru elevi și finalizarea unei broșuri pe această temă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6923 secunde