100 de elevi din Cumpăna, proiect comun cu belgienii

167
100 de elevi din Cumpăna, proiect comun cu belgienii - pozacumpana9n-1436547808.jpg

Articole de la același autor

În perioada 15-25 iulie 2015, în cadrul proiectului Jeunes en Roumanie - "Tineri pentru România", un grup de 20 tineri din Belgia vor reveni în comuna Cumpăna pentru a desfășura activități interesante cu implicarea unui număr de 100 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna.

Din anul 2002 și până în prezent, la inițiativa și cu sprijinul Asociației Solidaritate Horia - Quévy mai mult de 1.500 de tineri belgieni s-au deplasat în România, fie pentru a "anima" copii, fie pentru a realiza șantiere de renovare, de ecologizare sau ajutorare a sătenilor la lucrările câmpului. Din ianuarie 2012, asociația Solidaritate Horia - Quévy s-a transformat în asociația "Jeunes en Roumanie".

Timp de 10 zile, câte 5-6 ore de lucru pe zi, tinerii belgieni vor fi implicați în activități de animație și petrecerea timpului liber cu grupuri de elevi din comuna Cumpăna, în cadrul sălii de sport dar și în aer liber, pe stadion sau în parcul de agrement.

De asemenea, se vor desfășura activități de ecologizare a localității, pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră. Totodată, tinerii belgieni vor contribui la activități de reparații ușoare în cadrul unităților de învățământ, iar în timpul liber vor avea ocazia să descopere cultura, tradițiile și ospitalitatea românească. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Iulie 2015
Stire din Politică-Administrație : Ce acțiune a avut loc la Cumpăna
Pagina a fost generata in 0.3368 secunde