Unde vor fi amenajate piste pentru bicicliști în Constanța. Spațiul verde de pe b-dul Mamaia se va desființa

555
Unde vor fi amenajate piste pentru bicicliști în Constanța. Spațiul verde de pe b-dul Mamaia se va desființa - undevoramenaja41404321212-1404376165.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii au început să prindă din ce în ce mai mult gustul mișcării pe două roți. Amatorii se plimbă cu bicicleta prin parcuri sau pe trotuare, șoselele fiind mai mult pentru amatorii de adrenalină, din cauza traficului aglomerat și lipsei pistelor speciale. Administrația locală a demarat, însă, mai multe proiecte prin care promite că va amenaja piste pentru bicicliști și va facilita acest tip de activitate fizică.

În Mamaia deja au fost făcute piste de-a lungul întregii faleze, în parcuri au fost marcate și, se pare că, în curând, vor fi amenajate și în municipiul Constanța. Primarul Radu Mazăre a anunțat că are o astfel de intenție, care se va concretiza până la toamnă.

"La noi, șoferii nu sunt educați să circule cu bicicliști în trafic. Nu sunt atenți și nu păstrează distanța. Unii chiar îi șicanează. Este periculos să mergi cu bicicleta, iar casca de protecție este vitală", ne-a spus Bogdan B., din Constanța. Din această cauză, mulți constănțeni sunt doar bicicliști de week-end, preferând să circule pe două roți numai atunci când străzile sunt goale. "Mi-ar plăcea foarte mult să merg cu bicicleta la serviciu, mai ales acum, în perioada vacanței de vară, când nu trebuie să mai duc și copiii la grădiniță. Dar, sincer, mi-e frică. Am pățit-o o dată, când m-a trântit o șoferiță neatentă și m-am ales cu o mână ruptă și multe julituri. Și, deocamdată, evit să pedalez atunci când este aglomerat", ne-a declarat și Mihai Slav.

Piste pe mijlocul bulevardului Mamaia

Pista din Mamaia se întinde pe toată lungimea falezei, iar ea se va uni, anul acesta, cu o pistă care va porni din centrul Constanței. Potrivit primarului Radu Mazăre, aceasta ar putea fi gata până la sfârșitul anului, în ciuda unor întârzieri cu reorganizarea artelor. Pe bulevardul Mamaia, pistele vor fi amenajate pe actualele spații verzi dintre sensuri și vor fi protejate de restul traficului cu garduri.

Cu bicicleta, în Portul Constanța

De asemenea, tot edilul Constanței a anunțat, recent, că o altă pistă, de 20 de kilometri, va fi realizată din centrul orașului până pe digul de larg din Portul Constanța. Practic, bicicliștii vor putea intra gratuit în port, printr-un protocol încheiat între Primăria Constanța și Administrația Portului, și vor merge de-a lungul digului, până în dana de pasageri. Pista va pleca din parcul primăriei și se pare că va fi gata în mai puțin de două săptămâni.

De asemenea, dincolo de stațiunea Mamaia, spre Năvodari, va fi încă o pistă pentru cicliști. Acolo se lucrează, în prezent, la lărgirea șoselei și, la final, va fi marcat și culoarul pentru amatorii de mersul pe două roți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4326 secunde