Se mărește campusul social "Henri Coandă". Cine se va muta în noile blocuri?

Ştire online publicată Luni, 02 Februarie 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Primăria Constanța intenționează să mai întindă o mână de ajutor celor care nu au un acoperiș deasupra capului și nu își permit să locuiască cu chirie. Autoritățile locale iau în calcul mărirea cartierului social „Henri Coandă” de pe strada Ștefăniță Vodă, cu încă o zonă cuprinzând zece blocuri pentru nevoiași.

Deocamdată, proiectul a fost pus pe hârtie, a fost elaborat studiul de fezabilitate și urmează să fie aprobat bugetul pentru anul 2015, în vederea realizării investiției. Vor fi construite zece noi module, adică blocuri cu regim de înălțime parter plus două etaje, cu funcțiune locuire colectivă. Pe lângă cele zece blocuri, vor fi realizate și lucrările tehnico-edilitare aferente.

Cele zece tronsoane sunt identice ca dimensiuni, fiecare având suprafața construită și suprafața desfășurată de 470 de metri pătrați. Aproape jumătate din apartamentele din cele zece blocuri modulare vor avea un dormitor. Este vorba despre 270 de garsoniere. Alte 240 de unități locative vor avea două camere. Numai zece la sută din noile apartamente, adică 60 la număr, vor avea trei dormitoare, fiind destinate familiilor numeroase. O garsonieră va avea suprafața de 15 metri pătrați, un apartament cu două camere va avea 22,5 metri pătrați, iar un apartament cu trei camere va avea 30 de metri pătrați.

Durata totală de realizare a investiției este estimată la aproximativ 20 de luni calendaristice. Valoarea totală a proiectului investițional aprobată conform Hotărârii Consiliului Local nr. 215/2 octombrie 2014, este de 43.362,64 mii de lei, inclusiv TVA.

Exasperați de vecinii lor!

Constănțenii care locuiesc în zonă sunt, însă, exasperați de vecinii lor din campusul social. Spun că aceștia au umplut cartierul de gunoaie, sunt gălăgioși și se dedau la furturi din mașini și chiar tâlhării. „Adevărata pro-blemă e că un grup mare de oameni mai puțin instruiți, așa cum este majoritatea celor care locuiesc în campus, domiciliază în imediata apropiere a unei stațiuni de top din România, Mamaia, iar tentația de a comite infracțiuni asupra turiștilor crește. Practic, atât cartierul Tomis Nord, or Satul de Vacanță, dar mai ales Mamaia, sunt poluate vizual sau de altă natură, de o parte a acestui grup de oameni, care cu voie sau fără voie, interacționează cu turiștii. Amplasarea locuințelor sociale în vestul sau sudul orașului, ar fi făcut mult mai bine stațiunii Mamaia, precum și celor care au afaceri în zonă, ori locuitorilor cartierului Tomis Nord. O idee generoasă, care poate produce efecte nedorite, tocmai pentru că locația aleasă pentru construirea campusului social, a fost greșit aleasă! Viitorul va confirma cele spuse de mine. Deja se întâmplă”, este de părere S.C., un constănțean din zonă.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7428 secunde