€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Mall-ul de pe strada Traian va fi finalizat. S-au reluat lucrările la World Trade Center

Ştire online publicată Sâmbătă, 28 Februarie 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Investitorii au reușit să găsească resursele necesare pentru a continua construcția complexului comercial

La mai bine de opt ani de când au început lucrările la centrul comercial de pe valea portului, pe strada Traian, locul este încă o groapă periculoasă. Chiar dacă reprezentanții investitorilor spun că zona a fost stabilizată și să nu mai există riscul ca strada să o ia la vale, punerea în siguranță va fi completă abia atunci când va fi gata toată construcția.

După o pauză de mai bine de un an de zile, s-au reluat lucrările la viitorul World Trade Center. O mână de muncitori au fost aduși pe șantier. În prezent, se pare că se lucrează deja la al doilea corp de clădire. În 2013, după o stagnare de șase ani de zile, timp în care malul s-a surpat și strada a fost în pericol să se prăbușească, constructorii au anunțat că au reușit repunerea zonei în siguranță. Apoi, le-a mai trebuit aproape doi ani ca să găsească resursele necesare să lucreze și la complex.

„Am terminat lucrările de intervenție de urgență la World Trade Center Constanța. Acestea au constat în ranforsarea străzii pe porțiunea în care excavarea era cea mai descoperită, pentru asigurarea securității și siguranței străzii. În total, au fost introduși 144 de piloți de fundație, cu diametrul de 1,5 metri și la o adâncime de doi metri. Au fost folosiți peste 83.000 de metri cubi de beton, peste 1.300 de tone de armătură și 390 de tone de structuri metalice. De asemenea, au fost făcute foraje de drenaj în peretele străzii Traian, pentru a se prelua apa freatică”, a declarat Nicolae Boiangiu, reprezen-tantul investitorilor.Milioane de euro numai în stabilizarea malului


Potrivit acestuia, valoarea totală a lucrărilor efectuate în zonă până în prezent se ridică la peste 40 de milioane de euro, din care 11 milioane au fost cheltuiți în intervențiile de urgență din ultimele luni.

„Prima etapă a intervenției a fost finalizarea piloților, pe care, în prezent, se poate așeza orice construcție ca înălțime. Cea de-a doua etapă a fost aceea de a pune în siguranță blocurile vecine, mai ales la solicitare seismică. Acum nu mai sunt probleme. Sunt montate chiar și niște tuburi care ne indică înclinația și aceasta este extrem de mică. Practic, din punct de vedere al stabilității generale, lucru de care ne era frică în momentul în care s-au demarat lucrările, blocurile sunt în siguranță. De asemenea, structura metalică de deasupra celor trei niveluri de beton susține malul, dar poate fi demontată și înglobată într-o viitoare construcție”, a explicat și Anton Chirică, profesor la Universitatea Tehnică de Construcții din București.Hotel, birouri și mall


Proiectul prevede construirea unui hotel de patru stele, cu 200 de camere, un mall de 36.000 de metri pătrați, două clădiri de birouri de 14.000 de metri pătrați, o zonă de divertisment de 2.500 de metri pătrați, un institut de artă contemporană și o parcare subterană de 1.500 de locuri. WTC Constanța va avea o suprafață totală de 130.000 mp, iar accesul va fi asigurat pe strada Traian și B-dul 1 Mai.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7644 secunde