Interviu în exclusivitate pentru „Cuget Liber“ cu Stela Popescu: „Mi-e silă de toate proastele care apar la televizor!“

Ştire online publicată Sâmbătă, 22 Februarie 2014. Autor: Simona ANGHEL
Recent, s-a aflat pe scena Casei de Cultură din Constanța, în rolul principal din spectacolul pentru copii „Soacra cu trei nurori”. O prezență extrem de vie nu numai pe scenă, dar și în viața de zi cu zi, în ciuda celor 78 de ani, artista Stela Popescu revine întotdeauna cu plăcere la Constanța, pentru că, așa după cum afirma, jumătate din viața ei este legată de Constanța: „Am jucat enorm la Constanța! Ani și zeci de ani”.
- Cum apreciați publicul de la malul mării comparativ cu cel din Capitală?
- Este un public educat, un public care știe ce înseamnă teatru, cu o anumită stare. Spre deosebire de publicul din București, care este mai amestecat și mai nedecis. Adică la întâmplare se duce la un spectacol de teatru și tot la întâmplare vine la revistă. Nu este un public care să aibă o opțiune clară pe genurile de teatru.


- Recent, v-am remarcat în serialul de la HBO „Rămâi cu mine”. La ce proiecte mai lucrați?
- Accept orice provocare la vârsta mea. Sunt o femeie singură, doar n-o să stau acasă și să mă apuce dracii. M-am molipsit atât de puternic de teatru încât eu nu mai pot trăi în altă parte. Pentru mine acesta a devenit un mod de existență. După ce am stat o săptămână în casă din cauza condițiilor meteo, în momentul când am ieșit simțeam că trăiesc, mă simțeam extraordinar.
La televiziune nu accept să particip chiar la orice. Acum asistăm la niște conversații inutile, despre oameni fără importanță.


- Adică Bianca Drăgușanu…
- Foarte bine, e o femeie frumoasă, dar nu se poate și la știrile de la ora 5 și la știrile de ora 10 să afli când îi vine Drăgușancăi. Dar asta e vina televiziunii, nu a ei. Pe mine mă supără când mă oprește lumea pe stradă să-mi spună că nu mai sunt artiști ca pe vremea mea. Nu-i adevărat! Sunt enorm de mulți artiști de teatru foarte buni, dar nu acceptă orice mizerie în care este chemat la televizor. Pentru că lumea îl desconsideră când se asociază cu anumite subiecte. Și mie a ajuns să-mi fie teamă să mă duc la orice emisiune. Mai degrabă accept o emisiune de divertisment. Dar la un moment dat mi-e și silă. Chiar discutăm cu toate proastele, când sunt atâtea femei frumoase, deștepte în România. Ai văzut câte actrițe au ajuns acum în străinătate, să facă filme bune, câte actrițe sunt în teatrele României. Păi sigur că aia nu se duce să vorbească cu o proastă. 


- Cum am putea să oprim această intoxicare?
- Nu noi putem opri, ci televiziunea. Sau CNA-ul să nu se lege de prostii, ci de lucruri adevărate. Televiziunea să redevină un mod de a educa poporul și de a-l învăța ce-i frumos. Ăia care stau acasă și fac audiența sunt acele putori cu berea în față și cu punga de semințe. Și cică publicul vrea așa ceva! Care public? Ăla mizerabil, lipsit de cultură? Atunci ce să învețe copiii aceștia? Să umble cu ața în fund și să-și umfle buzele că vor ajunge mai ușor la televizor. Și asta cică de dragul ratingului, ca să ia patronii banii, pentru că pe ei îi plătește și prost și poporul să nu învețe nimic. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8451 secunde