Care va fi soarta teatrului de vară din Mamaia?

1233
3
Care va fi soarta teatrului de vară din Mamaia? - candvafireabilitat1403889776-1404376424.jpg

Articole de la același autor

Teatrul de vară din Mamaia, odinioară un loc plin de forfotă, muzică, lumini și artiști este, în prezent, închis. Nu a mai găzduit nici spectacole, nici concerte, nu a mai primit nici public de aproape un an. Pentru vara aceasta nu se prefigurează nimic în program, mai ales că locația necesită și ceva lucrări de renovare.

Oficial, nu se știe nimic despre soarta lui. Unii spun că va fi demolat, alții cred că va fi reabilitat, cu fonduri europene, după ce va fi gata modernizarea falezei. Cert este că, deocamdată, Palatul festivalurilor Mamaia, așa cum scrie pe fațada lui, este închis cu lacătul, spre conservare.

Situat în zona Perla, teatrul de vară din Mamaia a avut o reputație bună de-a lungul anilor. A găzduit, veri la rând, festivaluri după festivaluri, seri la rând, spectacole de revistă și concerte, și a adunat mii de turiști. Pe scena sa s-au născut multe stele ale muzicii românești, fie ea ușoară sau populară. Festivalurile de la Mamaia au lansat tineri artiști și hituri care și acum mai sunt fredonate. Gurile rele vorbesc despre o iminentă demo-lare a lui, mai ales că nu s-au mai investit deloc bani în el. A fost închis și numele lui mai apare pe niciun afiș de spectacole. Pe platoul din fața intrării principale sunt depozitați paleții cu pavajul pentru proaspăta faleză. Numele său stă scris cu litere mari, dar timpul le-a distrus și pe acestea. Unele au căzut de tot, altele au vopseaua ștearsă.

A căzut în dizgrație

"Este păcat că nu se mai îngrijește nimeni de această sală de spec-tacole. Înainte veneam și, chiar dacă nu aveam bani, stăteam aici, pe scări, afară, și ascultam tot spectacolul. Poate se va găsi cineva să o renoveze și să o redeschidă", ne-a spus plin de speranță, Mihai Vuia, un turist venit să vadă dacă este vreun spectacol la teatrul de vară.

În prezent, teatrul de vară din Mamaia este în administrarea S.C. Domeniul Public și Privat Județean, societate a Consiliului Județean Constanța. Imobilul a căzut în dizgrație de câțiva ani, de când nu s-au mai găsit fonduri pentru orga-nizarea Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia sau pentru Fes-tivalul de Muzică Populară. Încet-încet, clădirea s-a degradat și organizatorii de evenimente au început să o ocolească, numeroase spectacole mutându-se la teatrul de vară din parcul Tăbăcărie. Reabili-tarea teatrului din Mamaia ar fi oportună mai ales că toată zonă a fost modernizată complet și va redeveni atractivă pentru turiști.

Liniște la S.C. Domeniul Public și Privat Constanța

Am dorit să aflăm o poziție oficială și din partea reprezentanților administratorilor teatrului, S.C. Domeniul Public și Privat Constanța, dar aceștia au evitat discuția cu noi, iar vineri, 27 iunie, după ora prânzului nu a mai răs-puns nimeni la telefoanele instituției.

Comentează știrea

verdi
9 iulie 2014
dezinteres sau interes?

Chiar am ajuns ca noi constantenii sa nu mai avem un cuvant de spus referitor la soarta unor cladiri si spatii emblematice ale Constantei? O mafiei institutionala a ajuns sa hotarasca soarta cladirilor publice? Vedeti Teatrul Soveja si terenurile din jurul Clubului Elevilor lasate in paragina, neingrijite, acestea aflate in subordinea Consiliului Judetean .

Naekst
14 iulie 2014
Pacaleala ordinara

nu am aflat nimic in fapt desi titlul articolului promitea sa ne puna care va fi viitorul acestei locatii

eu
26 septembrie 2014
vai de mama ta

Regia Autonoma Exploatarea Domeniului Public si Privat Constanta este a Pirmariei COnstanta, nu a CJC!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3424 secunde