Sfârșitul lumii începe în Mamaia

862
Sfârșitul lumii începe în Mamaia - 756d26adf3a85cf77cef09fa0c5abcc5.jpg
15 august 2022. Sunt 60 de grade la umbră, Fahrenheitu' mă-sii de încălzire globală. În câteva luni o să vină (iarăși) sfârșitul lumii, așa că m-am decis să merg, pentru prima și, din câte spun profeții, ultima oară, la festivitățile dedicate Zilei Marinei.
Locuiesc în districtul Mamaia Doi, care pe vremuri se numea Faleză Nord. E destul de greu să ieși de aici, pentru că peste tot s-au construit cartiere rezidențiale, îngrădite cu sârmă ghimpată și păzite de imigranți brazilieni. Trotuare nu mai există de mult, căci nu mai merge nimeni pe jos, din cauza căldurii. Oricum, spațiul public s-a transformat în proprietate privată, așa că drumul spre stația de autobuz e destul de periculos - fie trag paznicii în tine, fie ești asaltat de haite compacte de asfaltohami, maidanezi care au suferit mutații dramatice din lipsă de spațiu verde. Au asfalt în loc de piele și stau camuflați prin gropile de pe stradă.
Nu-i așa rău precum pare - elicopterele primarului livrează pui și făină în fiecare week-end, plus arme și muniție, importate direct de la prietenii lui din America de Sud.
Autobuzele Armored-MAZ vin o dată pe oră. Acum sunt blindate și au găuri prin care pasagerii pot să tragă în asfaltohami și în sambafage (n.a. - dansatoare de samba, care au înnebunit de la prea multă distracție. Deh, sezonul estival durează 12 luni acum și e plin de turiști străini). Modelele avansate sunt prevăzute cu aruncătoare de flăcări și cu tunuri anti-materie și circulă pe ruta Mamaia - Mamaia-Forever (fostele cartiere Km 4-5 și 5).
Pe la jumătatea drumului spre Mamaia-Phoenix (fosta Zonă Peninsulară, din cenușa căreia s-a ridicat o minunată stațiune turistică) suntem prinși într-o ambuscadă - o grupare de nepoticus licitatorus (nepolici, în limbaj popular) ne ia prin surprindere, însă reușim să-i învingem, deși terminăm rația de muniție pe săptămâna în curs.
Nepolicii sunt foști parteneri de afaceri ai primarului, care și-au pierdut mințile de la atâta avere, făcută prin licitații trucate. Pe vremuri găseai o grămadă de bani prin buzunarele lor. Acum, nu mai ai ce face cu leii noi, căci moneda oficială a Republicii Surf este gramul de cocaină. Cotația de azi dată de BNR este de 350 euro pentru un gram. Subdiviziunea gramului de coca este mililitrul de Jack Daniels, deși se acceptă orice băutură alcoolică.
Când ajungem la intrarea în Mamaia-Phoenix, șoferul ne reamintește că trebuie să ne punem dopurile de urechi. Primarul a construit aici cel mai mare club din Europa, cu o suprafață de câteva mii de hectare.
Autobuzul vibrează din cauza bașilor, însă reușim să ajungem pe faleză, o zonă de promenadă izolată, al cărei punct de atracție este Capul Mamaia Bunei Distracții, un cazino luxos, cu 20 de etaje, construit pe locul fostului Cazino. Chinezii care l-au cumpărat în 2010 au decis că e singura soluție anti-criză. Clădirea servește și ca far pentru portul de yachturi Mamaia.
Festivitățile încep cu întârziere. Într-un final, prin fața miilor de mamaieni (eram constănțeni, acum ceva vreme) începe să treacă flota Republicii Surf, formată din yachturi, surferi, kite-surferi, sky-jet-uri, banane, șalupe și saltele gonflabile.
Nu sunt foarte încântat, așa că îmi reîncarc armele și pornesc agale spre stația de telegondolă, care traversează toată stațiunea și mă lasă pe acoperișul blocului. E mai scump, dar merită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 August 2010
Stire din Comentarii : Hainele cele noi ale lui Mazăre
Miercuri, 11 August 2010
Stire din Comentarii : Departe de brandul dezlănțuit
Marţi, 10 August 2010
Stire din Comentarii : Apocalipsa mogulilor
Sâmbătă, 07 August 2010
Stire din Comentarii : Viola-ți-aș proprietatea, câine!
Miercuri, 04 August 2010
Stire din Comentarii : Pentru cine bat clopotele...?
Pagina a fost generata in 0.4881 secunde