Găsiți cârtița din PDL Constanța!

713
Găsiți cârtița din PDL Constanța! - a13c9f0672104e0a58672677f6f8dff6.jpg
Ceea ce se întâmplă în PDL Constanța este dezgustător pentru oamenii simpli care privesc jocul din afară: o luptă pentru putere, cu atât mai aprigă, și mai lipsită de scrupule, și mai ridicolă cu cât alta este miza vremurilor pe care le trăim, inclusiv sau mai ales pentru un PDL erodat de guvernarea pe timp de criză.
Indiferent cine are dreptate în această ceartă ca la ușa cortului, în care o parte porcăiește, iar cealaltă se lasă porcăită, rezultatul este o imagine extrem de proastă pentru PDL Constanța.
Indiferent cine a respectat și cine nu a respectat statutul partidului (care, să recunoaștem, este un text pe care politicienii îl consultă doar atunci când vor să se agațe de câte o chichiță ca să facă scandal), conflictul de la Constanța nu folosește decât echipei Mazăre, care îl și exploatează corespunzător în presa care îi aparține.
Pentru că, am stabilit demult, PDL este singura opoziție a lui Mazăre la Constanța, așa cum și la nivel național a rămas singurul partid aflat pe poziții opuse cu PSD.
Și nu putem să nu constatăm că PDL Constanța este sfâșiat periodic de conflicte interne, parcă pentru a nu permite niciunuia dintre lideri să-și consolideze o poziție anti-Mazăre coerentă, care să creeze premizele unei candidaturi credibile la primărie.
Firește, nu putem concluziona că cei care stârnesc astfel de conflicte, fără a oferi, public, motive concludente, solide, pentru pozițiile lor, sunt controlați de Mazăre, însă varianta că ei ar fi manipulați de personaje apropiate de PSD nu poate fi eliminată. Pentru simplul motiv că ar fi logic să fie așa. Altfel, de ce să persiste înverșunarea, refuzul de a accepta orice soluție de compromis, orice cale de mijloc?
Conflictele din interiorul unui partid se pot rezolva la masa discuțiilor între lideri, condiția fiind ca toți liderii aflați în conflict să accepte dialogul. Totuși, se presupune că membrii unui partid sunt uniți de convingeri și scopuri comune care înlesnesc comunicarea între oameni. Iar în momentul în care dialogul devine imposibil, soluția este identificarea acelor indivizi care sabotează orice inițiativă pacifistă și a motivațiilor care îi animă. Și nu ar fi surprinzător să descoperim printre aceștia niște cozi de topor ale actualului primar.
Să ne amintim de Dănuț Moisoiu, care a învrăjbit grav PDL-ul și care acum este, bine mersi, consilier local al unui partid pe care nu-l mai reprezintă demult, se pupă cu Mazăre la fiecare ședință a Consiliului Local Municipal și le râde în nas pedeliștilor - acelora pe care nu-i primește în vizită, periodic, la biroul său, unde se întrețin relații personale prietenești indiferent de conflictele politice.
Și să ne gândim care ar fi cel mai mare rău care s-ar putea întâmpla în contextul în care Partidul Democrat Liberal este singurul de la care avem speranță să dea un contracandidat pentru Mazăre în perspectiva alegerilor din 2012! (PNL Constanța este pro-PSD, deci nu îl putem lua în considerare, și ar mai exista varianta unui candidat independent, dar, să recunoaștem, infrastructura unui partid mărește considerabil șansele.)
Cel mai mare rău ar fi să ne punem speranțele și să sprijinim un candidat anti-Mazăre care, din start, să nu aibă nici un gând să câștige Primăria, care să se facă doar că vrea să-l învingă pe actualul primar și, de fapt, să zădărnicească toate eforturile celor din jur, celor care ar lucra la campania electorală. Un astfel de om și-ar începe misiunea de cârtiță exact prin subminarea dialogului în interiorul partidului, prin scandaluri care să scadă procentele de încredere și prin discreditarea tuturor celor care ar putea ocupa, cu bună credință, poziția de candidat la Primărie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 August 2010
Stire din Comentarii : Constanța - o babă sulemenită
Sâmbătă, 31 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Constanța lui Radu Mazăre
Joi, 29 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Nu de Ceaușescu ne e dor!
Miercuri, 28 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Blestemul votului
Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Declarația unui impostor
Vineri, 23 Iulie 2010
Stire din Comentarii : DDD președinte?
Pagina a fost generata in 0.6254 secunde