Rețeta zilei

Zacuscă moldovenească de ardei

792
Zacuscă moldovenească de ardei - 27octreteta2-1319730689.jpg
Ingrediente: 25 gogoșari, 25 ardei grași, 1 kg de ceapă, 10 vinete mari, 1 kg de morcovi, 2 kg de roșii, 1 litru de ulei.

Mod de preparare: Coaceți gogo-șarii, ardeii și vinetele, apoi curățați-le fără să vă udați mâinile cu apă. Tocați ceapa mărunt și căliți-o încet la foc mic, în toată cantitatea de ulei până când constatați că aceasta devine translucidă. Tocați separat gogoșarii, ardeii și vinetele. Dați morcovii prin răzătoarea mică, puneți-i 10 minute să se înăbușe în uleiul fierbinte și lăsați vasul acoperit. Adunați totul într-un vas mai mare, de preferință o cratiță emailată, puneți bulionul obținut din roșii și dați zacusca la cuptor să fiarbă mocnit. Când a scăzut bine potriviți de sare, puneți 3-4 foi de dafin, o linguriță cu boabe de piper și turnați zacusca fierbinte în borcane mici. Legați-le cu celofan sau puneți capace și puneți-le în cuptorul cald, fără foc, până a doua zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Friptură cu prune
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă tradițională germană
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Paste grecești
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari umpluți cu vinete
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Foietaj cu cașcaval
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari în sos
Joi, 13 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Dulceață de gutui
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Mic dejun rapid pentru puști
Pagina a fost generata in 0.6084 secunde