Vreți să fiți "părinți" de sărbători?

911
Vreți să fiți
Ce înseamnă sărbătorile de iarnă pentru tine și familia ta? Cum să ajuți Crăciunul să-ți aducă mai multă bucurie în suflet? Te-ai gândit la un cadou absolut special de la Moșul, ca, de pildă, o mână întinsă unui copil fără familie?

Dacă spiritul Crăciunului vă sensibilizează și vă trimite cu gândul la copiii mai puțin fericiți, care duc dorul părinților, aveți ocazia ca în această perioadă să înfiați, fie și numai pentru perioada sărbătorilor, un copil sau chiar mai mulți din centrele de plasament. Ar putea fi, indiscutabil, nu doar un gest de maximă generozitate, ci și un cadou de la Moșul pe care îl veți păstra toată viața în suflet. Adepți ai cadourilor ieșite din tipare de sărbători, Liliana și Valentin Zanciuc s-au gândit că un asemenea gest ar putea fi un preludiu la adoptarea unui copil, pe care o plănuiesc de ceva timp: "Nu suntem chiar hotărâți în privința adopției, dar ne dorim foarte mult ca de sărbători să luăm un copil de la orfelinat, să simțim împreună ce înseamnă o familie. Planul nostru este ca nici pe mai departe să nu uităm de el, să-l avem într-un fel în pază. Și, cine știe, într-o zi o să ne poarte numele! Ce trebuie să facem pentru asta? Vă mulțumim din suflet pentru legătura ce o păstrați cu cititorii Cuget liber și vă dorim sărbători minunate!". Katy Stoian are un copil de trei ani, iar soțul va petrece sărbătorile la bordul vasului pe care este îmbarcat: "Băiețelul meu vrea să primească de la Moș Crăciun o surioară. I-am explicat că nu se poate așa ceva, însă el tot insistă. După ce m-am gândit mai bine, mi-a venit ideea să luăm o fetiță dintr-un centru de plasament ca să petreacă sărbătorile cu noi. Este posibil acest lucru? Deja mi-au dat lacrimile de emoție, mă gândesc cum s-o primim mai frumos. Este posibil așa ceva la Constanța? E complicat?".

Pașii de urmat

Mihaela Ristea, purtător de cuvânt la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, ne-a explicat că instituția pe care o reprezintă este întotdeauna deschisă către solicitările de acest fel venite din partea oamenilor cu suflet. Celor interesați… să adopte un copil de sărbători le transmitem, din start, că procedura nu este deloc complicată, însă trebuie să fie urmați, totuși, următorii pași:

Solicitare scrisă la DASPC

Pentru a-și împlini acest vis, solicitanții trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, din strada Decebal nr. 22. Alături de copia documentelor de identitate, a menționării adresei de domiciliu și a telefonului la care să poată fi contactați, la dosar mai trebuie atașată și o declarație privind un eventual cazier judiciar.

Mică anchetă la domiciliu

Următorul demers va fi făcut de către angajații Direcției Generale de Asistență socială, care se vor deplasa personal la domiciliul doritorilor, pentru a efectua o anchetă socială. După ce aceste formalități vor fi încheiate, dacă rezultatele sunt pozitive, copiii vor pleca de mână cu noii… părinți.

Oamenii sunt mai sensibili de Crăciun

Că spiritul emționantelor sărbători de iarnă îi face mai sensibili pe constănțeni o arată și solicitările semnificative privind… înfierea temporară a unor copii din centrele de plasament. Mihaela Ristea a ținut să precizeze că, pe lângă cei care fac pentru prima oară gesturi atât de frumoase, sunt mulți constănțeni care nici nu mai țin minte numărul tentativelor de acest gen: "Interesant și emoționant este că sunt mulți oameni care păs-trează legătura cu copiii noștri, îi invită în casele lor și de Crăciun, și de Paște, și în week-end, îi vizitează mereu la centru pe acești copii, de care se leagă sufletește. Noi suntem deschiși, însă trebuie să facem toate demersurile pentru a fi siguri că acești copii ajung în familii care într-adevăr au toate resursele de a-i bucura, căci bucuria unei familii adevărate le lipsește acestor suflete în perioade atât de delicate".

Citind aceste rânduri, poate că și oameni cărora nu le-a trecut prin minte o asemenea idee se vor gândi că Nașterea Domnului ar putea fi ocazia ideală pentru a le oferi acestor orfani șansa unui Crăciun cald, adevărat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.943 secunde