Veterinarul pe recepție

250
Veterinarul pe recepție - 27martieveterinarbun-1332859075.jpg
"Pentru că mai e puțin până la Paști, fetița mea, în vârstă de șase ani, mi-a pus în vedere că își dorește ca… iepurașul să-i aducă un iepuraș în carne și oase, i-a și fixat locul cuștii în curte. Habar n-am de unde să-l cumpăr și cum să-l îngrijesc! Mă poate ajuta medicul veterinar cu câteva sfaturi? Vă mulțumesc anticipat" (Lili Vladimir).

v v v

Medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu precizează că per-soanele care intenționează să achiziționeze unul sau mai mulți iepuri trebuie să se gândească foarte bine înainte, întrucât iepurele are nevoie să fie îngrijit cu responsabilitate. De asemenea, copiii trebuie și ei instruiți de familie în legătură cu regulile de îngrijire a acestor drăgălașe animale.

Animale sociabile

Iepurii sunt animale, în general, blânde, foarte sociabile și jucăușe, având nevoie să interacționeze tot timpul cu stăpânii lor sau cu alți iepuri, dar și de mișcare fizică zilnică în afara cuștii. Cu toate că adoră să fie în preajma omului, nu le place să fie ținuți în brațe. Interesant este că iepurele este activ în special dimineața și seara, ziua preferând să dormiteze. Ei au nevoie să roadă permanent ceva din cauză că simt nevoia să-și tocească dinții incisivi, care cresc încontinuu. De asemenea, le place să sape. Interesant este că pot fi obișnuiți să folosească un anumit loc pentru a-și face nevoile, dar trebuie știut că urina lor este puternic mirositoare, ceea ce presupune o igienă riguroasă a… toaletei. Și nu în ultimul rând, veteri-narul recomandă achiziționarea unui iepure de la crescătorie sau pet shop, pentru a avea garanție asupra stării sale de sănătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5196 secunde